Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Opäť šok pre pasažierov boeingu: Na motore sa objavila diera, nasledovalo núdzové pristátie

Na motore vznikla veľká diera.
Na motore vznikla veľká diera. (Zdroj: X)

DENVER - Ďalší šokujúci moment pre cestujúcich v Boeingu 737. Lietadlo spoločnosti Southwest Airlines malo letieť z Denveru do Houstonu, no hneď po vzlietnutí došlo k poruche: Odtrhla sa kapotáž jedného motora, narazila do vztlakovej klapky a potom na nej visela. Let 3695 sa musel asi po 30 minútach otočiť a núdzovo pristáť.

Večer incident potvrdil americký Federálny úrad pre letectvo. Lietadlo sa bezpečne vrátilo na medzinárodné letisko v Denveri okolo 8:15 (miestneho času).

archívne video

Lietadlo Ryanair počas pristávania, rolovania a odletu (Zdroj: Ryanair)

Ihneď po prílete bolo chybné lietadlo odtiahnuté k bráne. Podľa záznamov je stroj v prevádzke len od začiatku roka 2017. Letecká spoločnosť uviedla, že tímy údržby teraz kontrolujú lietadlo. Vyšetrovanie žiada aj Federálny úrad pre letectvo USA (FAA). Po asi trojhodinovom meškaní napokon cestujúci odišli do Houstonu iným lietadlom.

Zoznam porúch je čoraz dlhší

Uvoľnené časti lietadla, roztrhnutá stena kabíny, zamrznutý kokpit, stratené koleso, rachotiace sedadlá. Zoznam porúch na lietadlách Boeingu sa stále predlžuje.

Len vo štvrtok musel Boeing 737 leteckej spoločnosti „Southwest“ prerušiť vzlet na medzinárodnom letisku v Lubbocku (Texas) pre problém s motorom, na ktorom vypukol požiar. Posádka a všetci pasažieri sa vrátili bez zranení.

Viac o téme: PoruchaBoeing 737
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu