Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Odsúdený pomocník útočníka zo Štrasburgu sa odvolá proti trestu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ- Komplic páchateľa teroristického útoku na vianočný trh v Štrasburgu v roku 2018 sa odvolá proti 30-ročnému trestu odňatia slobody. Informuje o tom agentúra DPA.

"Výsledok je sklamaním pre obhajobu," povedal advokát Michael Wacquez v piatok pre denník Les Dernicres Nouvelles d'Alsace. "Nezostáva nám nič iné, len sa odvolať, odvolanie je nevyhnutné pre nový súdny proces," dodal.

archívne video

Muž útočil nožom vo francúzskom Annecy (Zdroj: Twitter)

Pri teroristickom útoku s použitím strelnej zbrane a veľkého noža zahynulo päť ľudí a jedenásť utrpelo zranenia. Odsúdený 42-ročný muž pomáhal pri príprave útoku a útočníkovi poskytol zbrane. Nebol však odsúdený za spolupáchateľstvo a preto očakával menej prísny trest.

Ďalší dvaja obžalovaní, ktorí pomáhali pri zadovážení zbraní, ale o plánoch útoku nevedeli, dostali tresty odňatia slobody na štyri a päť rokov. Po odrátaní času stráveného vo väzbe budú prepustení alebo dostanú elektronické náramky.

Islamistický radikál Chérif Chekatt večer 11. decembra 2018 zaútočil počas vianočného trhu v Štrasburgu. Z miesta útoku sa mu podarilo utiecť a o dva dni neskôr bol zabitý v prestrelke s políciou. K zodpovednosti sa prihlásila teroristická skupina Islamský štát (IS).

Viac o téme: OdvolanieOdsúdenieTeroristaFrancúzskoŠtrasburgIslamský štátChérif Chekatt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu