Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Nemecká polícia obnovila zdĺhavé pátranie po bývalých členoch teroristickej skupiny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

HANOVER - Nemecká polícia je pripravená pokračovať v zdĺhavom pátraní a chytiť Burkharda Garwega a Ernsta-Volkera Stauba, dvoch bývalých členov ultraľavicovej teroristickej skupiny Frakcia Červenej armády (RAF). Informuje o tom správa z agentúry DPA. Ich kolegyňu Danielu Kletteovú zadržali 26. februára v jej byte v Berlíne, kde dlhé roky žila pod falošnou identitou.

Polícia je pri pátraní po oboch mužoch "trpezlivá a vytrvalá", povedal v sobotu pre DPA šéf kriminálneho úradu vyšetrovanie v Dolnom Sasku Friedo de Vries. "Sme odhodlaní zatknúť pána Garwega a tiež pána Stauba," povedal. "Neviem si predstaviť, že tí dvaja si práve teraz niekde žijú v pokoji," povedal. Vyšetrovatelia momentálne analyzujú tisíce stôp a novonájdených predmetov, ktoré by ich mohli správne nasmerovať.

archívne video

Nie je to prvýkrát, čo Hamas využil sanitky na terorizmus, tvrdia Izraelské obranné sily (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Garweg a Staub boli podobne ako Kletteová tzv. treťou generáciou RAF. Skupina bola známa aj ako gang Baader-Meinhofová. Jej zakladateľmi boli v roku 1968 krajne ľavicoví extrémisti Andreas Baader, Gudrun Ensslinová a Ulrike Meinhofová.

RAF organizovala teroristické útoky a únosy v bývalej Nemeckej spolkovej republike najmä v 70. a 80. rokoch s cieľom zničiť kapitalistický spoločenský poriadok. Zamerala sa na popredných podnikateľov a predstaviteľov štátu, pričom sa jej pripisuje 33 vrážd. V roku 1998 sa vyhlásila za rozpustenú.

Viac o téme: PátraniePolícia NemeckoFrakcia Červenej armádyTerorizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu