Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kamión s 500 prasiatkami sa prevrátil na Znojemsku na bok: Zhruba pätina uhynula

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

HOSTERADICE - Kamión s nákladom 500 prasiatok sa dnes prevrátil na bok v Hosteradiciach na Znojemsku. Zomrelo ich približne 100, ďalších osem nechali veterinári kvôli zraneniam uhynúť, povedal ČTK hovorca Štátnej veterinárnej správy Petr Majer. Živé zvieratá pomáhali hasiči prekladať zamestnancom poľnohospodárskeho podniku na vlečky, povedal ČTK hovorca hasičov Jaroslav Mikoška.

Príčina nehody nie je podľa policajného hovorcu Davida Chaloupku zatiaľ zrejmá. Hovorkyňa záchranárov Michaela Bothová ČTK povedala, že je vodič ľahko zranený a skončil v znojemskej nemocnici.

archívne video

Okamihy hrôza na diaľnici D2: V strede cesty sa utrhol kamiónu kontajner (Zdroj: Tip čitateľa)

Hasiči na miesto vyslali štyri jednotky, aby okrem úniku prevádzkových kvapalín z kamióna pomohli aj s prekládkou prasiat. Na miesto prišli aj pracovníci Štátnej veterinárnej správy, ktorí dohliadali na manipuláciu so živými i uhynutými ošípanými.

Mikoška uviedol, že ešte zostáva odstrániť prevrátený kamión, čo má na starosti špecializovaná firma, a uhynuté ošípané už boli odvezené do kafilérie. V Hosteradiciach pôsobí poľnohospodársky podnik ZEA, ktorý tu má práve aj chov ošípaných. Podľa Majera prevážal majiteľ chovu prasiatka medzi dvoma blízkymi chovnými strediskami.

Viac o téme: NehodaZvieratáPrasiatkaKamión
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu