Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zbesilá jazda v požičanom športiaku: VIDEO Pripitý oslávenec zmenil zážitkovú jazdu na horor

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: policie.cz)

HRADEC KRÁLOVÉ - V nedeľu popoludní bola hliadka českých dopravných policajtov vyslaná k nehode dvoch osobných vozidiel, ku ktorej došlo v Hradci Králové. Na mieste, kde našťastie nebol nikto zranený, boli dve havarované osobné vozidlá Ford Mustang a Renault Megane a zrazená dopravná značka.

Policajti oboch prítomných vodičov podrobili dychovej skúške. Päťdesiatpäťročný vodič Meganu mal skúšku negatívnu, ale 50-ročný vodič Mustangu pozitívnu. "Jeho skúška ukázala výsledok cez pol promile alkoholu v dychu. U tohto muža policajti navyše zistili, že nikdy nebol držiteľom žiadneho vodičského oprávnenia a že má súdom obmedzenú svojprávnosť (na akú oblasť sa ešte len zisťuje),“ informuje polícia.

Z poskytnutého kamerového záznamu policajti zistili, že vodič Mustangu na červenú divoko vyšiel z ulice do križovatky, vošiel do trasy Meganu, ktorý sa rozbiehal na zelenú a aby sa vyhol stretu, musel prudko zabrzdiť.

Neprispôsobením rýchlosti dostal Mustanga do pretáčaného šmyku, keď v smere do centra mesta vbehol na trávnatý ostrovček, kde zrazil dopravnú značku. Následne sa v šmyku otočil späť do smeru a zozadu narazil do Megana, ktorého vodiča predtým obmedzil pri prejazde križovatkou.

Splašený Mustang (Zdroj: Policie České republiky)

"Z švyšetrovania následne vyplynulo, že muž mal k svojim päťdesiatinám dostať zážitkovú jazdu športovým vozidlom ako spolujazdec. Pred dohodnutým zrazom si mal dať na obed pivo a panáka rumu. Keďže mu vraj bolo ponúknuté šoferovať auto, sadol za volant,“ doplnila polícia.

Zbesilá jazda v požičanom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: policie.cz)

Päťdesiatnik sa dopustil hneď 4 priestupkov naraz - jazda na červenú, neprispôsobenie rýchlosti, jazda bez vodičského oprávnenia a alkohol za volantom. Či sa ešte niekto ďalší dopustil nejakého porušenia je predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Viac o téme: Ford MustangHradec Králové
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu