Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Estónska premiérka odhalila tajomstvo: Z tohto má Putin naozaj veľký strach

Estónska premiérka Kaja Kallasová
Estónska premiérka Kaja Kallasová (Zdroj: SITA/Bernd von Jutrczenka/dpa via AP)

MOSKVA - Estónska premiérka Kaja Kallasová v aktuálnom rozhovore urobila prekvapivé odhalenie o najväčšom strachu ruského prezidenta Vladimira Putina. Už predtým vyvolala jeho hnev.

Nielen od začiatku vojny na Ukrajine si verejnosť kladie otázku: Čo poháňa Vladimíra Putina k jeho činom? S prekvapivým vyhlásením prišla estónska premiérka Kaja Kallasová, ktorá v rozhovore prezradila, čo považuje za najväčší strach ruského prezidenta. Uprostred eskalujúceho napätia medzi Ruskom a Západom Kallasová prehovorila pre BBC a odhalila Putinovu stratégiu podnecovania strachu a manipulácie spoločnosti. "Hovorí o jadrovej vojne, ale to sú len reči. Vyžíva sa v rozsievaní strachu," vysvetlil Kallasová.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 755 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Jeho najväčším strachom je vojna s NATO

Načasovanie Kallasovej komentárov je prekvapujúce, keď čelí Putinovmu hnevu za jej snahu odstrániť pamätníky druhej svetovej vojny v Estónsku zo sovietskej éry. Táto okolnosť vyvolala obavy o bezpečnosť pobaltskej krajiny. Moskva vníma Kallasovej snahy o odstránenie pamätníkov z obdobia druhej svetovej vojny ako provokáciu. Kallasová prekvapivo odhalila to, čoho sa Vladimír Putin údajne skutočne bojí: vojny s NATO. „On to nechce a ani my nie,“ zdôraznila.

Na medzinárodnej scéne je Kallasová považovaná za možného kandidáta na post komisára pre obranu v Európskej únii. Ako nedávno oznámil ruský telegram, Vladimir Putin pridal meno estónskej predsedníčky vlády na zoznam ženských lídrov, ktoré „ťažko akceptuje“. Kallasová je údajne na zozname „Most Wanted“ ruského prezidenta spolu s estónskym štátnym tajomníkom Taimarom Peterkopom a litovským ministrom kultúry Simonasom Kairysom. Nedávno o tom informoval server Express.co.uk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu