Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Obrovské nešťastie: Austrálčan vypadol počas letu z teplovzdušného balóna

(Zdroj: X/Independent)

MELBOURNE - Let teplovzdušným balónom dnes neprežil Austrálčan, ktorý z jeho koša vypadol nad predmestím druhého austrálskeho najväčšieho mesta Melbourne. Informovala o tom agentúra AP.

Balón odštartoval zo severného predmestia Melbourne dnes skoré ráno a bol vo vzduchu asi 30 minút, keď muž vypadol z balónového koša. Jeho telo sa našlo v obytnej oblasti, ktorú uzavrela polícia. Balón bezpečne pristál o mnoho kilometrov ďalej od miesta pádu.

archívne video

Fico po stretnutí lídrov v Paríži: Bola tam čisto bojová atmosféra, nepadlo ani slovo o mieri (Zdroj: Facebook/Robert Fico )

Polícia uviedla, že smrť nevyšetruje ako podozrivú. Austrálska balónová federácia a zástupcovia národného komerčného priemyslu horkovzdušných balónov vyjadrili sústrasť rodine a priateľom mŕtveho. "Koše teplovzdušných balónov sú navrhnuté tak, aby boli bezpečné a predovšetkým aby sa zabránilo v náhodnom páde cestujúcich," uviedli vo vyhlásení. "Ostatní cestujúci a pilot balóna sú pochopiteľne touto tragédiou traumatizovaní," dodali.

Viac o téme: PádNešťastieTeplovzdušný balónAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu