Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Charita oznámila, že vykladá prvú zásielku potravín na móle v Pásme Gazy

(Zdroj: X/@chefjoseandres)

GAZA - Americká charitatívna organizácia World Central Kitchen v piatok oznámila, že vykladá prvú zásielku potravinovej pomoci poslanú cez nedávno otvorený námorný koridor z Cypru do vojnou zničeného palestínskeho Pásma Gazy. TASR prevzala informácie z tlačovej agentúry AFP.

"Charita World Central Kitchen vykladá loď pripojenú k mólu," uviedla hovorkyňa organizácie Linda Rothová. AFP už predtým zachytila na fotografiách a videozázname loď španielskej humanitárnej organizácie Open Arms, ako vezie 200 ton potravín pre obyvateľov palestínskej enklávy, ktorých ohrozuje hladomor v dôsledku zúriaceho konfliktu. Potraviny dodala americká mimovládna organizácia World Central Kitchen.

Jej tím sa zúčastňoval aj na výstavbe móla pri pobreží mesta Gazy, kde sa dá náklad vyložiť. Ide o prvú plavbu v rámci humanitárneho koridoru z Cypru do Pásma Gazy, ktorého otvorenie minulý piatok (8. marca) avizovala predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová. Cyprus uviedol, že sa pripravuje ďalšia, väčšia loď. Ministerstvo zdravotníctva v Pásme Gazy, ovládaného militantným hnutím Hamas, počas posledných týždňov hlásilo najmenej 27 úmrtí z dôvodu podvýživy a dehydratácie.

Viac o téme: PotravinyPásmo GazyCharita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu