Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tragická nehoda pri nákupnom centre: Vodič narazil do ženy s kočíkom, zraneniam podľahli

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com)

BERLÍN - Vážna sobotňajšia dopravná nehoda v centre nemeckej metropoly Berlín si vyžiadala aj druhú obeť - po matke podľahlo v nemocnici svojim zraneniam aj jej štvorročné dieťa, oznámila v nedeľu ráno nemecká polícia. Informuje podľa agentúry DPA.

archívne video

Hromadná nehoda v Maďarsku (Zdroj: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

Štyridsaťjedenročnú ženu s jej dieťaťom previezli do nemocnice po vážnej nehode pri nákupnom centre Mall of Berlin v centrálnej štvrti Mitte v sobotu predpoludním; oboch museli oživovať. Matka zraneniam podľahla krátko po prevoze do nemocnice, dieťa museli urgentne operovať. Partnera ženy i jej sestru, ktorí boli svedkami nehody a vyviazli bez zranení, hospitalizovali v dôsledku šoku. V prípade všetkých štyroch išlo o turistov, ktorí boli v Berlíne na výlete.

Ženu s kočíkom zachytil 83-ročný vodič

Podľa polície sú okolnosti vážnej nehody doposiaľ stále nejasné. K nehode došlo neďaleko staveniska pri nákupnom centre Mall of Berlin. Podľa doterajších poznatkov polície sa žena s dieťaťom v kočíku pri stavenisku pokúšala prejsť cez cestu, keď ju zachytil 83-ročný vodič osobného vozidla. Následne došlo aj k zrážke najmenej dvoch ďalších áut, ktoré sa miestu prvej nehody usilovali vyhnúť. Vodič jedného z týchto vozidiel utrpel ťažké zranenia. V starostlivosti záchranárov a psychológa skončilo dovedna 16 ľudí vrátane svedkov a osôb, ktorí na mieste ako prví poskytovali pomoc, píše DPA.

Tragická nehoda pri nákupnom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Nehodu zrejme zapríčinil dôchodca

Vážnu nehodu, ktorá si v sobotu v centre Berlína vyžiadala životy ženy a jej štvorročného dieťaťa, pravdepodobne zavinil 83-ročný vodič, ktorý do nich narazil, vyplýva z predbežných zistení polície. Informujú o tom agentúrya DPA a denník Bild. Dôchodca totiž podľa všetkého viedol osobné vozidlo neprimerane veľkou rýchlosťou, dodala polícia. K nehode došlo v sobotu predpoludním pri nákupnom centre Mall of Berlin v centrálnej štvrti Mitte. Pri nákupnom centre sa aktuálne nachádza stavenisko, v dôsledku čoho je tam spomalená doprava, píše Bild.

Dôchodca sa podľa svedkov ponáhľal, keďže miesto toho, aby sa zaradil do kolóny vozidiel, pridal rýchlosť a kolónu sa snažil obehnúť cez úsek vyhradený pre cyklistov. Práve v tej chvíli sa však stavenisko snažila obísť aj 41-ročná matka so štvorročným synom v športovom kočíku. Vodič do nich čelne narazil, v dôsledku čoho ich odchodilo o zhruba 30 metrov. Dôchodca vzápätí narazil aj do ďalšieho vozidla, ktoré vymrštilo do tretieho auta čakajúceho na červenú, píše DPA.

Viac o téme: Dopravná nehodaBerlínObeť dieťa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu