Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Biden si robil žarty zo svojho veku: Na konci prejavu v Kongrese povedal TÚTO vetu

(Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Harnik)

WASHINGTON - Americký prezident Joe Biden dnes vtipkoval o svojom veku na záver prejavu v Kongrese, ktorého cieľom bolo okrem iného ukázať skeptickým voličom, že má aj v 81 rokoch stále dosť síl na vykonávanie svojej funkcie. Napríklad poznamenal, že už je na svete dlho, aj keď na to možno nevyzerá. Tiež uviedol, že dôležitejšie ako vek sú myšlienky.

archívne video

Zuzana Čaputová po prílete z Poľska, kde sa stretla s Joeom Bidenom (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Jeho slová prišli ku koncu zhruba hodinového posolstva o stave únie, s ktorým prezident vystúpil v čase, keď je v plnom prúde kampaň pred novembrovými prezidentskými voľbami. Biden, ktorý je už teraz najstarším prezidentom v dejinách USA, sa v nich chce uchádzať o druhý mandát, zatiaľ čo aj veľká časť jeho Demokratickej strany vyjadruje pochybnosti ohľadom jeho kondície. "Viem, že možno na to nevyzerám, ale už som tu nejaký ten piatok," povedal prezident, ktorý už dlhší čas na obavy spojené s jeho vekom reaguje humorom. "A keď sa dostanete do môjho veku, niektoré veci sú vám jasnejšie, ako kedykoľvek predtým," pokračoval.

Biden povedal, že počas jeho kariéry ho ľudia označovali za príliš mladého aj príliš starého, avšak vždy vedel, "čo pretrváva". Sľúbil, že bude vždy prezidentom všetkých Američanov, a hovoril o princípoch rovnosti všetkých Američanov či o potrebe rešpektovať ostatných a neprijímať nenávisť. "Niektorí iní ľudia v mojom veku vidia iný príbeh: Americký príbeh zášti, pomsty a odplaty, "dodal prezident. Akokoľvek 77-ročného Donalda Trumpa nespomenul, zjavne išlo o reakciu na jeho predvolebnú rétoriku. Exprezident nedávno v prejave odkázal priaznivcom, že úspech USA pod jeho vedením "bude naša pomsta".

Viac o téme: USAKongresJoe BidenÚniaPrejav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu