Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hromadná nehoda desiatok áut na známej diaľnici: Cesta sa zmenila na peklo! Mŕtvy, zranení a desivá bilancia škôd

(Zdroj: katasztrofavedelem.hu, koláž: Topky)

BUDAPEŠŤ - Hustá hmla bola pravdepodobne v nedeľu v skorých ranných hodinách príčinou tragickej hromadnej nehody na diaľnici M7 v Maďarsku. Na ceste pri jazere Valencei sa zrazili autobus, nákladné autá, dodávky aj osobné vozidla. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky vrátane záchranárskych vrtuľníkov. O život prišiel pri nehode jeden muž. Cesta bola neprejazdná niekoľko hodín.

Hasiči a záchranári mali v nedeľu skoro ráno plné ruky práce pri hromadnej nehode na diaľnici M7 v Maďarsku. Podľa údajov policajného riaditeľstva župy Fejér sa tam zrazilo približne štyridsať vozidiel. Hasiči museli pri zásahu použiť aj špeciálny žeriav, pomoc ktorého vyslobodzovali jedno z áut spopod kamióna. Pod nehodu sa podpísala hustá hmla. Tá v danom úseku znížila viditeľnosť na menej ako 100 metrov.

Hromadná nehoda v Maďarsku (Zdroj: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

Pri nehode zomrel jeden muž

Desiatky ďalších áut na diaľnici skoro ráno uviazlo a napokon sa museli otočiť a použiť inú cestu. Diaľnicu opäť kompletne otvorili až popoludní po niekoľkých hodinách. Na mieste zasahovali dva záchranárske vrtuľníky a šestnásť sanitiek. Život jedného muža sa už nepodarilo zachrániť a zomrel. Štyri osoby utrpeli ťažké zranenia a ďalších štrnásť sa zranilo ľahko, boli medzi nimi aj deti. Zranených previezli do nemocnice. Informovala o tom agentúra MTI.

Viac o téme: Hromadná nehodaMaďarskoM7
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu