Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Trump zvíťazil vo vnútrostraníckom zhromaždení v Michigane

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Harnik)

GRAND RAPIDS - Bývalý americký prezident Donald Trump bez problémov získal najviac hlasov na sobotňajších predvolebných zhromaždeniach republikánov v štáte Michigan, nazývaných caucus. Informuje správa televízie NBC a agentúry Reuters.

Trump podľa neoficiálnych údajov, ktoré poskytli predstavitelia republikánov, poľahky zvíťazil v každom z 13 okrskov — v štyroch získal 100 percent hlasov a v takmer všetkých ostatných viac ako 90 percent. 

archívne video

Bývalý americký prezident Donald Trump si bol zahrať svoj obľúbený golf (Zdroj: Profimedia)

Nedal žiadnu šancu Haleyovej

Nedal tak žiadnu šancu svojej vyzývateľke Nikki Haleyovej, ktorú porazil vo všetkých doterajších primárkach a predvolebných zhromaždeniach konaných v Iowe, New Hampshire, Nevade, na Amerických Panenských ostrovoch a v Južnej Karolíne. Predvolebné zhromaždenia republikánov sa v sobotu konali aj v štátoch Idaho a Missouri. Predpokladá sa, že aj tam Trump bez problémov zvíťazí.

Odstúpenie Haleyovej z boja o prezidentskú nomináciu je tak je len otázkou času. Tá oznámila, že o priazeň voličov sa chce uchádzať aspoň do "super utorka" 5. marca, keď sa republikánske primárky uskutočnia v  16 amerických štátoch a jednom zámorskom teritóriu.

Viac o téme: VoľbyUSADonald TrumpMichiganPrezident
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu