Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Francúzskom otriasa aféra: Ukradli plány na zabezpečenie olympiády... Vo vlaku!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Francúzskom otriasa škandál. Z vlaku na železničnej stanici Gare du Nord v Paríži ukradli tašku s počítačom a dvoma pamäťovými USB kľúčmi, ktoré obsahovali policajné bezpečnostné plány pre olympijské hry v Paríži. Polícia prípad vyšetruje.

Taška patrila inžinierovi z parížskej radnice, uviedla polícia v utorok neskoro večer. Dodala, že muž tašku vložil do batožinového priestoru nad sedadlom. Keďže jeho vlak meškal, rozhodol sa prestúpiť a vtedy zistil krádež. O prípade informuje The Guardian

Francúzskom otriasa aféra: Ukradli
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Inžinier uviedol, že jeho pracovný počítač a dva USB kľúče obsahujú citlivé údaje, najmä plány mestskej polície na zabezpečenie tohtoročných letných olympijských hier. Vyšetrovanie vedie krajská dopravná polícia. Parížska radnica prípad nekomentovala.

Počas hier, ktoré prebiehajú od 26. júla do 11. augusta, má byť do akcie nasadených dvetisíc mestských policajtov a približne 35-tisíc bezpečnostných pracovníkov.

Paríž bol dejiskom rozsiahlych útokov, ako napríklad v Bataclane v roku 2015, keď islamistickí extrémisti vtrhli do hudobnej sály a strieľali na terasy kaviarní, pričom zabili 130 ľudí.

Viac o téme: Olympijské hryParížKrádežGare du Nord
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu