Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bezpečnosť počas olympiády vo Francúzsku posilnia zahraniční vojaci a policajti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/David J. Phillip)

PARÍŽ - Približne 2000 príslušníkov zahraničných bezpečnostných zložiek bude pomáhať dohliadať na bezpečnosť počas tohtoročných letných olympijských hier v Paríži, uviedol v piatok francúzsky minister obrany Sébastien Lecornu. TASR informuje podľa agentúry AFP.

Minister vysvetlil, že zahraničné posily budú poskytovať špecifické služby vrátane psovodov či jazdcov na koňoch a hliadok.Francúzsko bude olympijské hostiť hry od 26. júla do 11. augusta. Po útoku džihádistickej skupiny Islamský štát na predmestí Moskvy z 22. marca, ktorý si vyžiadal 144 obetí, zaviedlo najvyšší bezpečnostný stupeň.

Poľsko koncom marca oznámilo, že do Francúzska vyšle jednotky so zameraním na psy určené na vyhľadávanie bômb a protiteroristické operácie. Ich počty však bližšie nešpecifikovalo.

Počas otváracieho ceremoniálu olympijských hier 26. júla bude v parížskom regióne zmobilizovaných takmer 45.000 francúzskych policajtov a žandárov. Na bezpečnosť bude počas hier dohliadať približne 35.000 policajtov a 18.000 vojakov, vrátane 3000 príslušníkov zodpovedných za dohľad nad vzdušným priestorom.

Viac o téme: BezpečnosťVojaciOlympiádaPolícia FrancúzskoParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu