Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Voľby v USA a do Európskeho parlamentu môžu mať vplyv na mier v Európe, tvrdí Orbán

Maďarský premiér Viktor Orbán
Maďarský premiér Viktor Orbán (Zdroj: SITA/AP/Branislav Bibel)

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády a predseda Fideszu Viktor Orbán sa domnieva, že tento rok môže nastať zmena nielen v Európskej únii, ale aj v Spojených štátoch, čo môže ovplyvniť mier v Európe. Vyplýva to z jeho prejavu v stredu večer na výjazdovom rokovaní parlamentných frakcií bloku vládnych strán Fidesz-KDNP v Balatonalmádi. Informuje server economx.hu.

Podľa Orbána v Bruseli je potrebná zmena. "V Európe vstúpil do platnosti migračný pakt a Maďarsko bude potrestané, pretože neprijímame migrantov. Vojna na Ukrajine sa neskončí, Európa je čoraz viac zaťažená, pretože finančná podpora Ukrajine bude klesať pre spory okolo prezidentských volieb v Amerike," dodal premiér.

archívne video

Za PS bude v eurovoľbách kandidovať aj moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová (Zdroj: Topky/Ramon Leško )

"Voľby do Európskeho parlamentu a americké prezidentské voľby môžu konečne priniesť mier do Európy," povedal Orbán, ktorý vyzval poslancov vládneho bloku, aby usilovne pracovali v záujme získania mandátov Európskeho parlamentu, pretože každý získaný mandát posilní Fidesz a KDNP v parlamentných voľbách v roku 2026. Okolie hotela, v ktorom sa dvojdňové rokovanie koná, prísne stráži polícia.

Viac o téme: VoľbyEurovoľbyUSAMaďarskoViktor Orbán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu