Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Brutálny útok nožom na mladých Ukrajincov: Svojím zraneniam podľahol aj druhý napadnutý

(Zdroj: Getty Images)

OBERHAUSEN - Nepochopiteľný násilný čin v Oberhausene si vyžiadal ďalšiu smrť: ťažkým zraneniam podľahol aj druhý mladý Ukrajinec. Štyroch mladých ľudí vyšetrujú zo spoločne spáchanej vraždy.

Po násilnej smrti 17-ročného ukrajinského basketbalistu v Oberhausene zraneniam podľahol teraz aj jeho 18-ročný ukrajinský spoluhráč. Zomrel dnes, uviedol policajný hovorca v Essene. Mladíka po čine previezli na jednotku intenzívnej starostlivosti. Hovorca uviedol, že jeho stav sa nedávno dramaticky zhoršil.

archívne video

Policajný zásah v Česku! Muž sa vyhrážal, že pôjde so samopalom na Úrad vlády (Zdroj: X/Policie ČR)

Kvôli skutku sú štyria podozriví vyšetrovaní zo spoločne spáchanej vraždy. Hlavným podozrivým je 15-ročný Nemec tureckého pôvodu z Gelsenkirchenu, ktorý po čine utiekol 10. februára a nasledujúce ráno bol zatknutý vo svojom dome. Podľa vyšetrovania mal obeť dobodať a zabiť.

Ďalšími podozrivými sú podľa informácií 14-ročný Nemec gréckeho pôvodu z Herne a dvaja 14- a 15-roční Sýrčania z Gelsenkirchenu. Podľa vyšetrovateľov mali mladí ľudia slovnú prestrelku už v autobuse na ceste do centra Oberhausenu. Keď zainteresovaní vystúpili z autobusu na hlavnej železničnej stanici, hádka sa stupňovala.

Podľa skoršieho vyjadrenia úradníci xenofóbny motív činu vylúčili. Všetko podľa nich nasvedčovalo spontánnej eskalácii násilia. O brutálnom útoku sa bude vo štvrtok tento týždeň rokovať vo výbore pre vnútro krajského parlamentu. Plánuje sa správa vlády spolkovej krajiny o aktuálnom stave vyšetrovania.

Viac o téme: VraždaNemeckoUkrajinci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu