Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Po prevrátení člna pri Paname sa objavili telá utopených migrantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Skye McKee/MSF Via AP)

PANAMA - Telá utopených migrantov vytiahli z mora po tom, ako sa v zlom počasí pri pobreží Panamy prevrátil čln. S odvolaním sa na miestnu pohraničnú políciu o tom informovala v noci na štvrtok agentúra Reuters.

Úrady dosiaľ presný počet obetí ani ich štátnu príslušnosť nepotvrdili. Podľa miestnych médií bolo na palube prevráteného člna 25 migrantov, z ktorých štyria zahynuli a ďalších sedem je nezvestných. Podľa pohraničnej polície bola plavba v oblasti, kde sa plavidlo prevrátilo, obzvlášť náročná v dôsledku vĺn, prúdom a vetru, informuje agentúra AFP.

archívne video

Matúš Šutaj Eštok o situácii k migrantom (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Polícia vo vyhlásení uviedla, že telá našli pri hraniciach Panamy s Kolumbiou neďaleko prístavu Obaldía. Táto oblasť sa nachádza neďaleko nebezpečnej zalesnenej oblasti Darién. Ide o 265 kilometrov dlhý pás dažďového pralesa a močiarov, cez ktorý sa migranti snažia dostať do Spojených štátov.

Panamská vláda v posledných mesiacoch posilnila bezpečnosť v provincii Darién v dôsledku nárastu počtu migrantov. Minulý rok prešlo cez túto pohraničnú oblasť rekordných 520-tisíc migrantov, z toho približne 328-tisíc Venezuelčanov, uviedli panamské imigračné úrady.

Viac o téme: TeláMigrantiPrevrátený člnPanama
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu