Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V Pakistane pri výbuchu deň pred voľbami zahynulo najmenej 12 ľudí

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Fareed Khan)

ISLAMABAD - Najmenej 12 ľudí prišlo o život a desiatky ďalších utrpeli zranenia v stredu pri výbuchu bomby v priestoroch úradu nezávislého volebného kandidáta na juhozápade Pakistanu. V tejto krajine sa vo štvrtok konajú parlamentné voľby. TASR informácie prevzala z agentúr AP a DPA.

Bombový útok sa odohral v jednom z okresov provincie Balúčistan, uviedol hovorca provinčnej vlády. Zranené osoby previezli do nemocnice. Stav niektorých z nich je podľa polície vážny. K zodpovednosti za útok sa bezprostredne nikto neprihlásil. Voliči v juhoázijskej krajine s viac než 240 miliónmi obyvateľov budú vo štvrtok rozhodovať o zložení parlamentu. Skupina Tehríke Tálibán Pákistán (TTP), ktorá má podobnú islamistickú ideológiu ako afganské vládne hnutie Taliban, nedávno uviedla, že napriek nesúhlasu s voľbami nebude uskutočňovať útoky. 

V Pakistane pri výbuchu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Fareed Khan)

V Pakistane sú v týchto dňoch nasadené desaťtisíce policajtov a príslušníkov polovojenských síl s cieľom zaistiť poriadok. Ten narušili nedávne útoky militantov na rôznych miestach krajiny – najmä v Balúčistane. Táto provincia so zásobami zemného plynu hraničí s Afganistanom a Iránom. Nacionalisti v nej už viac než dve desaťročia vedú povstanie s cieľom dosiahnuť nezávislosť i väčšiu kontrolu nad zdrojmi nerastných surovín.

Viac o téme: VýbuchVoľbyPakistánObete
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu