Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

USA zničíme do hodiny! Putinova pravá ruka sa chválila v štátnej televízii

Margarita Simonjanová je vernou spolupracovníčkou Vladimira Putina.
Margarita Simonjanová je vernou spolupracovníčkou Vladimira Putina. (Zdroj: profimedia.sk)

MOSKVA - Margarita Simonjanová sa nedávno v ruskej štátnej televízii pochválila vojenskou silou Ruska. Povedala, že Rusko je schopné vyhladiť USA len za hodinu.

Vystúpenie šéfredaktorky RT Margarity Simonyanovej v ruskej štátnej televízii opäť vyvolalo zdesenie. Putinova propagandistka sa chválila, že Rusko dokáže zničiť USA za hodinu.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 713 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Štáty NATO sa už mesiace obávajú rozšírenia vojny na Ukrajine. Simonjanová svojím oznámením priliala olej do ohňa. "Sme jedinou krajinou na svete, ktorá dokáže zničiť Spojené štáty za hodinu," povedala Margarita Simonjanová v nahrávke, ktorú zverejnilo konto X @NOELreports. Nie je však jasné, z ktorého obdobia výroky Putinovej agitátorky pochádzajú.

Vyhlásenia vyvolali na internete vlnu posmeškov

Simonjanová svojou chválou vyvoláva na internete veľa posmechu. "Zasa je to tu: Kyjev o 3 dni, USA o hodinu bla bla bla bla bla bla bla. Čo sú to za klauni," píše sa v tweete pod videom. "Simonjanová zabudla spomenúť, že len pár minút po skončení tejto hodiny sa bude toastovať aj Rusko. Takto funguje totálna jadrová vojna," píše užívateľ X. "Zabudla, že USA trvá len 20 minút, kým vyhladia všetok život v Rusku," pridal ďalší tweet.

Mimochodom, toto nie je prvýkrát, čo ruské štátne médiá napínali vojenské svaly. Ruská televízia v roku 2019 zverejnila zoznam amerických vojenských zariadení, na ktoré sa Rusko chcelo zamerať pri jadrovom útoku. O tri roky neskôr sa ruský politik pochválil, že Rusku stačia štyri rakety na zničenie východného a západného pobrežia Spojených štátov.

Viac o téme: RuskoUSAPropagandistka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu