Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Počet obetí lesných požiarov v Čile stúpol na 131: Pátranie po ďalších stále pokračuje

Požiare v Čile
Požiare v Čile (Zdroj: SITA/AP/Esteban Felix)

SANTIAGO – Na prinajmenšom 131 mŕtvych stúpol v utorok počet obetí na životoch, ktoré si vyžiadali lesné požiare v strednej časti Čile. Oznámili to tamojšie úrady.

 Od predošlej úradmi zverejnenej bilancie tak pribudlo osem obetí, pričom pátranie po ďalších stále pokračuje. Čilské úrady zároveň informovali, že dosiaľ bolo identifikovaných len 35 obetí, hoci lekári vykonali už 82 pitiev.

Rozsiahle lesné požiare sužovali od piatka najmä pobrežný región Valparaíso. Hasenie tam komplikovalo sucho, vietor a teploty stúpajúce k 40 stupňom Celzia. Najviac obetí na životoch hlásili z vyhľadávaného turistického letoviska, mesta Viňa del Mar, ktoré plamene takmer zrovnali so zemou.

Mnohé ulice v oblasti sú posiate popolom, troskami a lemované ohorenými autami, pričom ich čistia dobrovoľníci. Bez strechy nad hlavou sa v dôsledku požiarov ocitlo približne 20.000 ľudí.Hasiči doteraz bojujú v oblasti s prinajmenšom deviatimi aktívnymi požiarov, ktoré však už majú pod kontrolou a plamene neohrozujú mestské oblasti.

Viac o téme: ObeteLesný požiarČile
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu