Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Premenil sa na armádu šrotu! Ukrajinské kamikadze drony zničili celý ruský tankový konvoj

Ukrajinské drony mali zničiť celý ruský konvoj.
Ukrajinské drony mali zničiť celý ruský konvoj. (Zdroj: X)

KYJEV - Toto video z Ukrajiny zrejme opäť rozzúri šéfa Kremľa. Na záberoch môžete vidieť, ako bezpilotné lietadlá ukrajinských jednotiek vyraďujú z boja vo veľmi krátkom čase celý ruský tankový konvoj.

Ukrajinskí vojaci vraj pomocou kamikadze bezpilotných lietadiel vyradili v priebehu niekoľkých hodín celý tankový konvoj. Video má dokazovať zničenie ruských tankov.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 711 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Kamikadze drony zničili celý ruský tankový konvoj

„Bojovníci 72. mechanizovanej brigády pomocou dronov premenili konvoj ruských tankov a bojových vozidiel pechoty na armádu šrotu,“ píše ukrajinské ministerstvo obrany vo videu na X (predtým Twitter). Na záberoch, ktoré údajne vznikli 30. januára 2024 v Doneckej oblasti, je vidieť, ako drony likvidujú niekoľko ruských obrnených vozidiel za sebou. Zničené sú vraj tri tanky, jedno bojové vozidlo pechoty a sedem obrnených transportérov. 

Zničených viac ako 6 300 ruských tankov

Podľa ukrajinského ministerstva obrany Vladimir Putin doteraz na bojisku stratil 6 340 tankov a 11 800 obrnených vozidiel. Okrem toho sa v boji údajne zranilo alebo zomrelo viac ako 388 700 ruských vojakov.

Takéto správy by sa mali vždy posudzovať kriticky. Len ťažko sa dajú posúdiť samostatne. Malo by sa tiež pamätať na to, že Rusko aj Ukrajina používajú počas vojny propagandistické nástroje na udržanie vysokej morálky jednotiek a na poníženie opozičnej strany.

Viac o téme: KonvojZniečenieRuskoUkrajinaDrony
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu