Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Poplach pri univerzite v Prahe: Podozrivé správanie študenta, na mieste zasahoval pyrotechnik

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/Cineberg)

PRAHA – V blízkosti Karlovej Univerzity v Prahe aktuálne zasahovala polícia. Neďaleko Matematicko-fyzikálnej fakulty policajti preverovali podozrivé správanie jedného zo študentov. Na miesto dorazil aj pyrotechnik.

Aktaulizované 16:10

Iba knihy boli obsahom veľkej tašky jedného zo študentov, kvôli ktorému dnes popoludní zasahovali policajti v budove Matematicko-fyzikálnej fakulty Univerzity Karlovej v Prahe 8. Pre ČTK to povedal dekan fakulty Mirko Rokyta. Budovu policajti podľa dekana evakuovali.

Podľa dekana zavolali zamestnanci fakulty políciu kvôli študentovi, ktorý mal veľkú čiernu tašku. "Medzičasom toho človeka odchytili a do tej tašky sa pozreli a zistili, že v nej má len knižky," povedal Rokyta ČTK. Policajný zásah obmedzil dopravu na ulici. Podľa pražského dopravného podniku polícia ulicu okolo 15.20 h v oboch smeroch uzavrela.

Vnášanie veľkých batožín do univerzitných budov vyvoláva pozornosť v súvislosti s tragickou decembrovou streľbou na Filozofickej fakulte UK, pri ktorej zomrelo 14 ľudí a 25 bolo zranených. Páchateľ, ktorý priniesol zbrane na fakultu vo veľkej batožine, spáchal samovraždu. Kontrola vnášania veľkých batožín preto patrí medzi možné bezpečnostné opatrenia, o ktorých začiatkom januára rokoval minister školstva Mikuláš Bek (STAN) so zástupcami škôl a polície a ministerstva vnútra.

"Pražskí policajti zasahujú na ulici V Holešovičkách v Prahe 8, kde sa mal podozrivo správať študent. Policajti muža zadržali a vyšetrujú, čo sa na mieste stalo. Z bezpečnostných dôvodov sa v budove školy vykoná pyrotechnická kontrola, aby sa eliminovali možné riziká,“ informovala na sociálnej sieti polícia.

Viac o téme: PrahaKarlova univerzita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu