Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Google investuje v Británii jednu miliardu USD do výstavby dátového centra

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOUNTAIN VIEW - Google postaví za jednu miliardu USD neďaleko Londýna dátové centrum, oznámil vo štvrtok americký technologický gigant. Dodal, že touto investíciou v Británii reaguje na rastúci dopyt po internetových službách v regióne. Informuje správa agentúry Reuters.

Dátové centrum, ktoré sa bude nachádzať na pozemku s rozlohou 13 hektárov, ktorý Google kúpil v roku 2020, sa bude nachádzať v mestečku Waltham Cross, približne 15 míľ severne od centra Londýna. Google v Británii zamestnáva viac ako 7000 ľudí.

archívne video

Predpokladáme nárast reálnych miezd o 4 %, tvrdí guvernér NBS Peter Kažimír (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Britská vláda, ktorá podporuje investície firiem novej infraštruktúry, najmä v rastových odvetviach, ako sú technológie a umelá inteligencia, označila investíciu Google za "obrovské vyslovenie dôvery" Spojenému kráľovstvu. "Investícia spoločnosti Google vo výške 1 miliardy USD je dôkazom toho, že Spojené kráľovstvo je centrom excelentnosti v oblasti technológií a má obrovský rastový potenciál," uviedol premiér Rishi Sunak.

"Toto nové dátové centrum pomôže uspokojiť rastúci dopyt po našich službách v oblasti umelej inteligencie a cloudu a prinesie kľúčovú výpočtovú kapacitu firmám v celom Spojenom kráľovstve," uviedla vo vyhlásení finančná riaditeľka Alphabetu, ktorý je materským koncernom Googlu, Ruth Poratová.

Viac o téme: InvestíciaDopytGoogleDátové centrumUSD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu