Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Strach o zdravie Donalda Trumpa: Tajomné fľaky na ruke sa postarali o špekulácie, má syfilis?

Donald Trump mal na pravej ruky misteriózne škvrny. Zobraziť galériu (3)
Donald Trump mal na pravej ruky misteriózne škvrny. (Zdroj: SITA/AP Photo/Seth Wenig)

NEW YORK - Debaty o zdraví okolo najstaršieho amerického prezidenta Joea Bidena (81) sa šíria už dávno, no teraz narastajú aj obavy o jeho vyzývateľa Donalda Trumpa. Spočiatku podprahová debata o Trumpovom sa dostala na verejnosť, keď v stredu ráno pri odchode z Trump Tower zdvihol pravú ruku na pozdrav. Na nej boli viditeľné zvláštne červené škvrny.

Tlak na exprezidenta rastie, jeho denný režim je pevne naplánovaný

V štyroch trestných konaniach proti nemu bolo vznesených takmer sto obvinení, po súčte je maximálny trest odňatia slobody 700 rokov. Hrozia mu aj zničujúce pokuty: 370 miliónov dolárov v prípade podvodu proti jeho rodinnej firme „Trump Organization“ a 10 miliónov dolárov v prebiehajúcom občianskom prípade žalobkyne E. Jean Carrollovej (80) za sex a ohováranie.

archívne video

Bývalý americký prezident Donald Trump si bol zahrať svoj obľúbený golf (Zdroj: Profimedia)

Trump sa chce vrátiť do Bieleho domu a od roku 2022 je v dlhodobej predvolebnej kampani. Súdne spory, záchrana jeho podnikateľského impéria a boj o nádejný návrat do Oválnej pracovne prinášajú maratónske dni. A natíska sa otázka: Riskuje 77-ročný muž svoje zdravie?

Strach o zdravie Donalda
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Elizabeth Williams via AP)

Zoznam symptómov

Škvrny na rukách sú poslednou epizódou v zozname znepokojujúcich symptómov. Keď počas volebnej kampane v Iowe niesol krabice od pizze do hasičskej stanice, nápadne za sebou ťahal pravú nohu.  Inak energický prezidentský kandidát sa po dlhom dni kampane objavil vyčerpaný v hotelovej hale v Des Moines, Iowa. A bol tiež trochu neistý pri chôdzi.

Pri vystúpeniach v predvolebnej kampani sa tiež množili chyby vo vyjadreniach: V minulosti si pomýlil Baracka Obamu (62) s Joeom Bidenom. Občas si zamieňa mená ľudí a miest. Pre jeho citeľný úbytok hmotnosti a vychudnutú tvár sa špekulovalo, či Trump neužíva aj obľúbené lieky na chudnutie ako Ozempic či Wegovy.

Všetky tieto epizódy vyvolali obavy o Trumpovo zdravie a otázky, či si extrémne vysoké nároky nevyberajú daň.

Strach o zdravie Donalda
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Matt Rourke)

Reakcie na Trumpove tajomné škvrny na ruke boli pohotové. Bývalý Clintonov poradca James Carville štipľavo vyhlásil: „To vyzerá ako syfilis...“ Na „sociálnych médiách“ sa začalo kolektívne hľadanie vysvetlení – aj keď s množstvom humoru a výsmechu. Trump si podľa užívateľa X popálil ruky pri žehlení. Iní hádali kečup alebo príliš veľa „Jelly Doughnuts“.

Pracovná náplň Donalda Trumpa znie vyčerpávajúco už len pri jej čítaní. V pondelok večer víťazný prejav v Iowe. V utorok vystúpenie na súde v procese s E. Jean Carrollovou. Let do New Hampshire. Vystúpenie vo volebnej kampani do miestnych primárok (23. januára). Odlet späť do New Yorku. A v stredu späť na súdnu lavicu.

Všetko však je len akési zahrievacie kolo. Očakáva sa, že v marci začne najmenej jedno trestné konanie. Potom pôjde aj o jeho osobnú slobodu.

Viac o téme: Prezidentské voľbyŠkvrnyPredvolebná kampaňDonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu