Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nevestu zatkli tesne predtým, ako povedala áno: Neviniatko v svadobných šatách robila pre mafiánsky gang

Nevestu zatkli spolu s ďalšími členmi gangu Zobraziť galériu (3)
Nevestu zatkli spolu s ďalšími členmi gangu (Zdroj: Fiscalia Edomex)

MEXIKO - Záber nevesty nasnímaný v deň svadby bol súčasťou osemčlennej skupiny obvinených vydieračov, ktorí vyvíjali tlak na obchod s kuracím mäsom a vajcami v rámci kartelového zločinu.

Nevesta bola vyfotená v deň svadby, keď ju a jej manžela obvinili v rámci širšej schémy vydierania. Ich zločiny sa údajne týkali drogového kartelu La Familia Michoacana v Mexiku, pričom nevestu známu ako Nancy Lizeth N zatkli 22. decembra spolu s jej čoskoro manželom Clementem N. Jej partner bol prezývaný „Ratón“, čo znamená „myš“.

archívne video

Ďalší brutálny prípad v Bratislave: V byte našli dve mŕtve telá (Zdroj: Topky/Maarty)

Šesť ďalších mužov bolo zatknutých popri neveste a ženíchovi, pričom kartelová skupina bola obvinená z ich účasti na nátlaku na obchodníkov s kuracím mäsom v Mexico City. Zatknutá skupina údajne uniesla štyroch zamestnancov hydinárne v neďalekom meste Toluca, pričom prokurátori teraz identifikujú ich úlohy v celej schéme.

Nancy Lizeth N
Zobraziť galériu (3)
Nancy Lizeth N  (Zdroj: Fiscalia Edomex)

Výstižne prezývaný „Kura“, identifikovaný úradmi ako Misael N., mal údajne riadiť „vydieračské aktivity“, zatiaľ čo Santiago N. riadil „nákladné auto typu Explorer“ na prepravu unesených obetí.

Tretia osoba zapojená do pokusov o vydieranie, Nabor N., je považovaný za "hlavného organizátora a kontrolóra obchodu s kuracím mäsom a vajcami", informoval Daily Mail. Skupina sa pokúšala  zarobiť nejaké ďalšie peniaze od tých, ktorí sú zapojení do potravinárskeho priemyslu, čo sa jej však nepodarilo.

Celá nevydarená akcia podľa vyšetrujúcich orgánov stála osemčlenný gang okolo 47 miliónov dolárov. Polícia pokračuje vo vyšetrovaní mnohomiliónového vyčíňania, aj keď úrady tvrdia, že aktivita gangov poklesla.

Zatknutí členovia kartelu
Zobraziť galériu (3)
Zatknutí členovia kartelu  (Zdroj: Fiscalia Edomex)

La Familia Michoacana bola nedávno spojená s desivým útokom bezpilotného lietadla v južnom Mexiku začiatkom tohto mesiaca, pričom sa predpokladá, že zahynulo asi šesť ľudí. Inde boli luxusné eskort ženy unesené a následne nájdené živé po tom, čo ich mexický drogový kartel chytil a požadoval za ne výkupné.

Viac o téme: NevestaGangMexikoZatknutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu