Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Amerického ministra obrany prepustili z nemocnice: Zotavoval sa z komplikácii pri liečbe rakoviny

Lloyd Austin
Lloyd Austin (Zdroj: SITA/AP Photo/Roman Koksarov, File)

WASHINGTON - Amerického ministra obrany Lloyda Austina v pondelok prepustili z nemocnice, kde sa zotavoval z komplikácii pri liečbe rakoviny prostaty. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AP a AFP.

 "Som vďačný na skvelú starostlivosť, ktorú som dostal tu vo Vojenskom zdravotnom stredisku Waltera Reeda (WRAMC) a chce sa vynikajúcim lekárom a personálu poďakovať za ich profesionálny prístup a mimoriadnu podporu," uviedol v pondelok Austin vo vyhlásení.

archívne video

Prezidentka Zuzana Čaputová prijala amerického ministra obrany Lloyda Austina (Zdroj: Topky/Maarty)

Minister počas rekonvalescencie bude pracovať z domu. Lekári uviedli, že jeho stav sa zlepšuje a nadobúda silu. Liečba rakoviny sa začala včas a prognóza je podľa nich vynikajúca. Generál americkej armády vo výslužbe zákrok má 70 rokov a zákrok absolvoval ešte 22. decembra, nasledujúci deň bol prepustený. Na Nová rok ho opätovne hospitalizovali vo WRAMC vo Washingtone pre komplikácie a silnú bolesť.

O pobyte v nemocnici nebol informovaný Biely dom ani prezident Joe Biden. Biely dom bol upozornený až 4. januára, americký Kongres o deň neskôr a prezident Biden až 9. januára. Biely dom a Pentagón začali preverovať príslušné pravidlá a postupy. Časť republikánov v Kongrese žiadala odstúpenie, minister to však odmietol. Dôveru Austinovi vyjadril aj Biden.

Viac o téme: NemocnicaPrepustenieKomplikácieUSARakovina prostatyLloyd Austin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu