Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Dôchodca zabil svoju ženu kladivom a dlátom: Policajtom potom adresoval neuveriteľné slová! Mrazí z nich

Berry zavraždil svoju manželku.
Berry zavraždil svoju manželku. (Zdroj: Essex Police)

CLACTON - John Berry (85) z britského Clactonu bol odsúdený na doživotie s minimálnym trestom desať rokov za vraždu svojej manželky Edny Berryovej. Život svojej ženy ukončil „v návale zúrivosti“ kladivom a dlátom.

K hroznému incidentu došlo 21. februára minulého roku v spoločnom dome v grófstve Essex. John Berry podľa vlastných vyjadrení „stratil nervy“ a napadol svoju manželku Ednu, ktorá trpela demenciou. Pomocou kladiva a dláta jej spôsobil také ťažké poranenia hlavy, že 80-ročná žena zomrela.

archívne video

Ďalší brutálny prípad v Bratislave: V byte našli dve mŕtve telá (Zdroj: Topky/Maarty)

Krátko pred činom zohnal manželke z lekárne lieky. Prišiel domov a videl, že jeho dlhoročná manželka padla. Berry ju chcel znova postaviť. Jeho žena sa však bránila a „kopala a škrabala svojho manžela“. Dôchodca potom stratil nervy.

Žena zomrela na katastrofálne zranenia

Po incidente zavolal Berry políciu až o dve hodiny neskôr, zatiaľ čo jeho žena stále bojovala o život. Záchranárom sa však ženu nepodarilo zachrániť a krátko nato zomrela na „katastrofálne zranenia“ v nemocnici.

Keď sa ho policajt spýtal, koľko sily použil, Berry podľa zápisnice odpovedal: „Zjavne nie dosť.“ Jeho žena až do úplného konca volala jeho meno, cituje BBC.

Človek bol zrejme roky preťažený starostlivosťou

Hoci bol Berry primárnym opatrovateľom svojej manželky 20 rokov, predtým odmietol podporu alebo ďalšiu pomoc pri starostlivosti. Pomáhať mohli len príbuzní. Pripustili však, že „možno mohli urobiť viac“, aby to Berrymu uľahčili.

On sám považuje vraždu za „pomýlený akt milosrdenstva“. Berry a jeho manželka – obaja boli manželmi 61 rokov – sa ako mladí zaviazali, že toho druhého nikdy neumiestnia do domova dôchodcov. Manželstvo bolo pred chorobou veľmi šťastné.

Viac o téme: VraždaDemenciaJohn BerryManželka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu