Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Novinky v prípade vraždy trénera bojových umení v Nitre: Úrad špeciálnej prokuratúry navrhuje obvinenému 22-ročný trest

Úrad špeciálnej prokuratúry
Úrad špeciálnej prokuratúry (Zdroj: Facebook/Úrad špeciálnej prokuratúry GP SR)

BANSKÁ BYSTRICA - Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) navrhuje Jozefovi Hruškovi za objednávku vraždy trénera bojových umení Františka Vanča 22-ročný trest odňatia slobody i náhradu škody poškodeným. Prokurátor ÚŠP to uviedol vo svojej záverečnej reči na štvrtkovom hlavnom pojednávaní na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS). Vyhlásenie rozsudku sa očakáva popoludní.

Podnikateľ z Nitry Jozef Hruška čelí obžalobe pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy trénera bojových umení Františka Vanča K udalosti došlo v júni 2011 v Nitre na obchvate mesta, František V. pri útoku podľahol viacerým strelným zraneniam."Bezprostredným motívom k objednávke vraždy bola pravdepodobne obava obžalovaného z možného konania poškodeného voči jeho osobe," uviedol prokurátor ÚŠP v záverečnej reči s tým, že Jozef Hruška mal mať obavy z donášania informácií Františka Vanča polícii a medzi oboma panovali vzájomné nezhody

Vyhlásil, že je nevinný

Obžalovaný Jozef Hruška vo svojej záverečnej reči vyhlásil, že je nevinný, a spochybnil výpovede svedkov i motív predložený obžalobou. Obhajkyňa Ivana Kochanská skonštatovala, že v prípade chýba priamy dôkaz, ktorý by Jozefa Hrušku usvedčoval. "Nebol vyprodukovaný ani taký súvislý tok nepriamych dôkazov, ktorý by absenciu priameho dôkazu nahradil," dodala Kochanská v záverečnej reči.

Vyšetrovanie vraždy trénera bojových umení Františka Vanča z roku 2011 sa Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) podarilo ukončiť začiatkom vlaňajšieho roka. Polícia spolu s Jozefom Hruškom v rámci prípadu obvinila aj Petra T. a Mareka D., ktorí mali byť vykonávateľmi vraždy a stíhaní sú v samostatnom konaní.

Viac o téme: VraždaŠTSÚrad špeciálnej prokuratúry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu