Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Brutálna vražda: Matka dobodala vlastného syna (†4)! Dôkazový materiál nechala pohodený v umývadle

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HACKNEY – Vo východnej časti Londýna sa odohral incident, pri ktorom prišlo o život len štvorročné dieťa. Polícia dostala v ten večer hlásenie z okolitých bytov. Ich obyvatelia počuli strašný krik a báli sa o zdravie dieťaťa. Na mieste činu sa nachádzala len matka, ktorú ihneď zatkli.

archívne video

Autentické zábery zo štvrtkového zásahu polície počas streľby v Prahe (Zdroj: Tip čitateľa)

V Hackney na Montague Road E8 vo východnej časti Londýna sa dňa 20. decembra v neskorých večerných hodinách odohral incident, ktorý zmenil celú rodinu. Matka Keziah Machariová (41) sa zo zatiaľ neznámych príčin rozčúlila a v amoku vytiahla nôž na svojho len štvorročného syna Kobiho Dooleyho-Macharia. 

Bodná zbraň 

Policajné zložky dostali pár minút pred incidentom hlásenie od Machariovej susedov, že v byte je veľký krik a boja sa, aby niečo nespravila svojmu synovi. Po príchode miestnych zložiek našli Kobiho dobodaného a v kuchynskom dreze bol hodený zakrvavený nôž. Informuje o tom LBC. "V stredu 20. decembra približne o 22:50 (londýnskeho času) bola na Montague Road E8 privolaná policajná hliadka. Dôvodom bolo možné domáce násilie. Kobiho (Dooley-Macharia) našli s viacerými bodnými ranami. Záchranári ho previezli do nemocnice, no tam na následky zranení zomrel," vyjadrila sa polícia v Hackney.

Na mieste činu sa v kuchynskom dreze nachádzal zakrvavený nôž. Polícia predpokladá, že tento predmet bol použitý ako zbraň. Matka našli v zlom psychickom stave. Po príchode polície sa triasla po celom tele. Keďže bola jedinou osobou v celom byte, na mieste ju zadržali a obvinili z vraždy. Pitva Kobiho, ako aj súdne pojednávanie s obžalovanou matkou, majú prebehnúť budúci týždeň. 

Chlapcov otec, pôvodom z Írska, je touto udalosťou zdrvený. Sviatky plánoval stráviť so širšou rodinou v rodnej krajine. Incident šokoval aj široké okolie. Suseda, ktorá sa v deň vraždy vracala z práce až po polnoci, doslova zostala stáť na mieste: "Na ulici bolo obrovské množstvo policajných vozidiel. Počula som, ako sa policajti rozprávajú, že v umývadle bol krvavý nôž. Zadržiavala som slzy. Doma na stole som mala pre nich pripravenú vianočnú pohľadnicu." 

Všetkých to šokovalo

Iná susedka opísala rodinu v byte ako milých ľudí, čo je však v protiklade s hlásením, ktoré dostala v ten deň polícia. Machariovci ale zrejme neboli problémoví, teda minimálne ich chlapec. Ešte v čase vyšetrovania a prítomnosti polície v dome, položila susedka bývajúca oproti na prah ich dverí kyticu kvetov. Vyšetrovatelia a muži zákona odmietli poskytnúť novinárom akékoľvek informácie. 

Paul King, miestny obyvateľ, ktorý vyrastal v tejto časti Londýna a teraz žije v susednej ulici, sa vyjadril, že to šokovalo aj širšie okolie: "Je to strašné. Len pred pár týždňami tu za rohom niekoho zastrelili priamo na prahu vchodových dverí. Tak sa zdá, že násilie sa tu šíri ako vírus. Toto obdobie je najhoršie, aké som tu kedy zažil. Len ma to núti opustiť Londýn," povedal pre miestne médiá. 

Dôležitá výpoveď

Obyvateľka vedľajšieho bytu, kde prebehlo tiež vyšetrovanie, opísala Kobiho ako energického, zdvorilého milého chlapca. "S mojím synom boli približne v rovnakom veku. Vždy sa mu zdravil. Dnes, keď krik náhle prestal, som videla vychádzať z bytu susedu. Ťažko dýchala, bola v pyžame a celá od krvi," povedala vyšetrovateľom. 

Brutálna vražda: Matka dobodala
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Hlavný vyšetrovateľ prípadu James Conway sa vyjadril, že ide o mimoriadne znepokojujúci prípad, ktorý pochopiteľne spôsobil šok a následnú nedôveru v miestnej komunite. "Naďalej pokračujeme na zistení okolností smrti tohto malého dieťaťa a udalostí, ktoré k tomu viedli. I keď k incidentu došlo v dome a pre verejnú bezpečnosť nepredstavuje veľké riziko, v oblasti sme rozmiestnili stále policajné hliadky," priblížil. 

Viac o téme: NôžVraždaVyšetrovanieBodnutieLondýnVeľká BritániaKrimiKeziah MachariováKobi Dooley-Macharia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu