Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tak to si ešte nevidel! Odsúdených vo väzení nestrážia psy, ale...: FOTO, ktoré ťa zaručene pobaví

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRASILIA - Väznica v brazílskom štáte Santa Catarina sa rozhodla nahradiť strážnych psov husami. Vedenie ich nasadilo do priestoru medzi vnútorným plotom a vonkajším múrom väznice, napísala agentúra Reuters. Prítomnosť husí si zamestnanci väznice veľmi pochvaľujú, stráženie podľa nich zvládajú dokonca lepšie ako psy.

archívne video

Ako to bolo vo väzení v Hrnčiarovciach? Bývalý väzeň nám prezradil detaily (Zdroj: Topky/Maarty)

"Máme elektronický dozor, fyzických dozorcov, a potom dohľad týchto husí, ktoré nahradili psy," vyhlásil riaditeľ väznice pri meste Florianópolis na juhu Brazílie Marcos Roberto de Souza. Podľa neho sú náklady na chov kŕdľa husi menšie ako u psov. Chov operencov podľa neho uľahčuje pokojná lokalita, v ktorej sa väznica nachádza.

Kŕdeľ husí sa prechádza v časti medzi vnútorným plotom a vonkajším múrom areálu. Husi by v prípade, že by do tejto oblasti vnikol nejaký väzeň, mali upozorniť ostrahu svojimi tradičnými zvukmi. V histórii zrejme nejde o jediný prípad, keď husi poslúžili ako strážcovia. Podľa legendy gáganie kapitolských husí v roku 390 pred naším letopočtom vzbudilo obrancu Ríma a upozornilo ich tak na útok Galov, ktorí vtedy mesto obliehali.

Viac o téme: BrazíliaPesHusVäznica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu