Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Opäť metla, svetu na smiech! Nórsko tradične darovalo vianočný stromček: Tentokrát vyzerá ako ošklbané kurča

Vianočný strom vyzerá po úprave dokonale.
Vianočný strom vyzerá po úprave dokonale. (Zdroj: X)

LONDÝN -  Nórsko každoročne posiela britskej metropole Londýn ako dar vianočný stromček. Je to forma poďakovania Veľkej Británii za pomoc počas druhej svetovej vojny. Lenže Briti si z dovezených stromčekov robia žarty. Podobne ako aj tento rok.

Stromček musel z Nórska absolvovať náročnú cestu po mori. To sa podpísalo na jeho vhľade. Chýbala mu takmer polovica vetiev. Tento fakt vyvolal uštipačné poznámky na internete. Jeden z užívateľov prirovnal úbohý strom k ošklbanému kurčaťu. Ďalší sa zas pýtal: "Kde je druhá polovica?" Narážal tak na výzor stromčeka, ktorému z jednej strany chýbali konáre, píše britský web Standard.

archívny článok

"Živý orloj" v Trenčianskych Stankovciach dopĺňa vianočnú atmosféru (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Nóri však vedia, že nimi darovaný strom sa musí počas cesty vyrovnávať so zmenou klímy. Zo suchého a chladného prostredia severskej krajiny putuje nákladným autom na loď, kde je slaný morský vzduch. Napokon skončí svoju púť v Británii, kde je naopak teplejšie a vlhkejšie podnebie. Preto Nóri dodávajú strom aj náhradnými vetvami.

Užívateľ Dan Barker zvrejnil na sociálnej sieti X zábery, ako vyzeral vianočný strom pred a po úpravách, ktoré prirovnal k transplantácii vlasov. Britom sa však aj napriek všetkému tohtoročný stromček páči. Stojí na Trafalgarskom námestí.

 

Viac o téme: Vianočný stromLondýnNórsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu