Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Najmenej osem ľudí zahynulo pri výbuchu ropného terminálu v Konakry

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KONAKRY - Najmenej osem ľudí zahynulo a 84 ďalších utrpelo zranenia pri pondelkovom výbuchu ropného terminálu v guinejskom hlavnom meste Konakry, uviedla miestna polícia. Informuje správa agentúry Reuters.

"Vláda vyjadruje hlboké znepokojenie nad touto udalosťou, ktorá môže mať svojím rozsahom a dôsledkami priamy negatívny vplyv na obyvateľov," uviedla guinejská vláda vo vyhlásení. Na ľudí zároveň apelovala, aby zostali doma, a oznámila, že školy budú v pondelok zatvorené.

archívne video

Výbuch priehrady Nova Kachovka zachytený na priemyselnej kamere (Zdroj: Facebook/Russian invasion into Ukraine: LIVE)

Dodala, že príčina výbuchu zatiaľ nie je známa a polícia začne vyšetrovanie. Zatiaľ nie je jasné ani to, aké škody spôsobil výbuch na ropnom termináli. Polícia však uviedla, že hasičom sa podarilo dostať požiar pod kontrolu, no na mieste stále vidieť plamene a čierny dym.

Guinea nie je producentom ropy

Guinea nie je producentom ropy a nemá kapacity na jej rafináciu, uvádza Reuters. Dováža však rafinované ropné produkty, ktoré väčšinou uskladňuje v termináli v Konakry a kamióny ich následne prevážajú do celej krajiny. V krajine je aj menší ropný sklad v prístave Kamsar severne od Konakry, ktorý využívajú najmä ťažobné spoločnosti.

Viac o téme: RopaTerminálPolícia KonakryVýbuch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu