Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO Brutálna zrážka dvoch vlakov! Hlásia 500 ranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

PEKING - Viac ako 500 ľudí utrpelo zranenia pri zrážke dvoch vlakov metra v Pekingu počas hustého sneženia. So zlomeninami skončilo 102 osôb. V piatok to uviedli miestne úrady, informuje správa agentúry AP.

K zrážke došlo vo štvrtok večer miestneho času v nadzemnej časti linky metra Čchang-pching v hornatej západnej časti Pekingu. Pre klzké koľaje začala jedna vlaková súprava automaticky brzdiť a nasledujúca súprava na klesajúcom úseku nedokázala včas zabrzdiť. Všetkých cestujúcich evakuovali do 23.00 h miestneho času, opísal situáciu mestský dopravný úrad.

archívne video

V bratislavskom Ružinove sa malo strieľať, na mieste je polícia (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Zranenia utrpelo 515 ľudí, z nich bolo v piatok ráno hospitalizovaných 67 a ďalších 25 zostalo na pozorovaní. Husté sneženie zasiahlo Peking v stredu, čo viedlo k zatvoreniu škôl a obmedzeniam vo vlakovej doprave. 

V čínskej metropole a okolitých oblastiach platia výstrahy pred zľadovatenými cestami, extrémnymi mrazmi a ďalších snežením. Teploty v Pekingu môžu v noci klesnúť na - 11 stupňov Celzia. V dôsledku snehovej víchrice, ktorá zasiahla severnú Čínu, zatiaľ úrady nehlásili obete. 

Viac o téme: VlakMetroZraneniePeking
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu