Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Protestujúci maďarskí kamionisti zostanú pri ukrajinskom priechode do Silvestra

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

BUDAPEŠŤ - Maďarskí kamionisti určite zostanú protestovať pred maďarsko-ukrajinským cestným hraničným priechodom Záhony až do Silvestra, pretože nízke ceny ukrajinských dopravcov ich priviedli na pokraj bankrotu. Uviedla to vo štvrtok webová stránka komerčnej televízie ATV.

Rovnako ako poľskí a slovenskí dopravcovia, aj ich maďarskí kolegovia protestujú od 11. decembra. Maďarské úrady im však nepovolili úplne uzavrieť hraničný priechod.Protestujúci dopravcovia chcú v prípade potreby v demonštrácii pokračovať aj na budúci rok, až dovtedy kým ich "hlas nezaznie v parlamente".Pred hraničným priechodom Záhony je podľa servera stále napätá situácia. Na ceste k hraniciam stálo vo štvrtok 14 vozidiel protestujúcich dopravcov, ktorí upozorňujú na svoje problémy spomaľovaním dopravy.

Generálny tajomník Združenia maďarských cestných dopravcov (MKFE) Tivadar Árvay pre agentúru MTI v pondelok uviedol, že vzhľadom na vojnovú situáciu Európska únia na spoločnom trhu povolila humanitárnu prepravu Ukrajincom, ktorí sa však zapojili aj do komerčnej prepravy. Počet ich prepráv na maďarských cestách a najazdené kilometre ukrajinských nákladných vozidiel stúpol o vyše 30 percent, dodal.

Viac o téme: HraniceBlokádaKamionistiMaďarskoUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu