Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dráma v parlamente: Poslanec vyzval Alaha, aby potrestal Izrael! VIDEO Počas prejavu dostal infarkt

Poslanec sa zrútil k zemi.
Poslanec sa zrútil k zemi. (Zdroj: profimedia.sk)

ANKARA -  Na zasadaní tureckého parlamentu sa odohrali dramatické chvíľky. Poslanec Hasan Bitmez (54) sa v prejave namierenom proti Izraelu tak rozčúlil, že dostal infarkt. Stalo sa tak len pár sekúnd potom, ako sa vyhrážal, že "Izrael postihne Alahov hnev". Poslanec skončil v nemocnici, kde leží na jednotke intenzívnej starostlivosti.

V čase, keď poslanec Bitmez skolaboval, parlament rokoval o štátnom rozpočte. Lenže zákonodarca využil svoj prejav k tomu, aby slovne zaútočil na Izrael. „Možno sa môžeme schovať pred svojim svedomím, ale nie pred históriou,“ uviedol Bitmez v prejave, na ktorý si priniesol aj ceduľu s nápisom "Izrael je vrah".

Humanitárna pomoc prichádza do Pásma Gazy cez prechod Rafah. (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Na konci svojho prejavu povedal vetu: "Izrael postihne Alahov hnev." Krátko na to skolaboval a zrútil sa k zemi, píše stránka Newsweek

Ihneď ho obklopili prítomní poslanci a zamestnanci parlamentu. Jeden z poslancov Strany dobra je lekár a Bitmeza začal oživovať. Potom už prišla záchranka a poslanca odviezla do nemocnice. Jeho stav je vážny. Minister zrdravotníctva Fahrettin Koci vyzval na modlitby k uzdraveniu tureckého poslanca zo Strany blaženosti.

Turecko-izraelské vzťahy boli pred útokom Hamasu 7. októbra relatívne dobré. Všetko sa však zmenilo po tom, ako Izrael začal odvetnú operáciu v pásme Gazy. Turecký prezident Recep Tayyip Erdoğan dokonca obvinil OSN, že je na strane Izraela. Povedal tiež, že Hamas nie je teroristická organizácia. Počas osudného útoku na Izrael pritom teroristi z Hamasu zabili vyše 1400 ľudí a ďalších 240 uniesli ako rukojemníkov.

Viac o téme: InfarktPoslanec TureckoHasan Bitmez
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu