Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dom jedného z najznámejších Američanov takmer skončil v plameňoch! Šialenú ženu zastavili policajti v civile

neznáma žena sa pokúšala podpáliť rodný dom Martina Luthera Kinga Jr. v Atlante
neznáma žena sa pokúšala podpáliť rodný dom Martina Luthera Kinga Jr. v Atlante (Zdroj: YouTube/ 11Alive)

ATLANTA – Američania sú hrdí na dejiny. Neplatí to však o všetkých obyvateľoch USA. Jedna žena z Atlanty mala zrejme v žalúdku jedného z najznámejších Američanov v histórii, pretože sa pokúsila o šialenú vec. Spojenie s človekom, ktorý bojoval za ľudské práva pre všetkých obyvateľov USA, chcela navždy vymazať.

archívne video

Muž zhorel zaživa v kontajneri na elektroodpad (Zdroj: Facebook/Krimi Plzeň)

Istá obyvateľky americkej Atlanty v štáte Georgia sa rozhodla pre doslova šialenú vec. Plne si uvedomujúc svojho činu a jeho ďalších následkov, vošla vo štvrtok siedmeho decembra na pozemok domu Martina Luthera Kinga Jr., pričom v jednej ruke držala bandasku s benzínom. Inforuje o tom WSB-TV. 

Zhoda náhod 

Bolo evidentné, čo bude nasledovať. Žena začala na terase domu, okná a okolité kríky vylievať horľavinu. Bolo zhruba 17:45 miestneho času, keď popred dom prechádzali dvaja policajti v civile. Zdalo sa im podozrivé, že neznáma žena vylieva niečo na terasu domu známeho Američana. 

Celý moment je zachytený na videu neznámeho muža, ktorý ženu celý čas natáčal. Počas sledovania je náhle strih a žena zrazu leží bruchom na zemi. Čupia pri nej dvaja muži, o ktorých sa neskôr zistí, že to boli policajti v civile. Neboli v službe a len náhodou prechádzali okolo. 

Niekto zo svedkov incidentu uviedol, že žena začala byť podráždená, keď jej policajti zabránili vo vykonaní činu. Podľa FOX 5 Atlanta začala byť podozrivá podráždená po tom, čo mala problémy s roznášaním paliva po pozemku . Reportáž na stanici FOX 5 poukazuje na to, že policajti sú členmi NYPD a v Atlante boli mimo službu. Napriek tomu neváhali zasiahnuť a ženu spacifikovali. Držali ju pri zemi až do príchodu policajtov z Atlanty. 

Incident sa odohral na Auburn Ave neďaleko King Centre. "Pohotový zásah a následná akcia polície z dnešného večera zachránila dôležitú časť americkej histórie," vyjadril sa šéf polície z Atlanty Darin Schierbaum. Podľa zverejnených informácii mala polícia zatknúť nemenovanú ženu (26), ktorú obvinila z podpaľačstva a pokusu o zasahovanie do štátneho majetku. Dom Martina Luthera Kinga Jr. je totiž federálnym majetkom USA, preto je možné, že zadržaná sa postaví pred federálny súd. 

Hrali o čas

Veliteľ práporu hasičského zboru v Atlante Jerry DeBerry povedal, že ak by svedkovia nezasiahli, dom mohol zhorieť do tla. "Bolo by len otázkou niekoľkých sekúnd, kým by dom zachvátili plamene," povedal.

King Center vydalo nasledujúce vyhlásenie: "Dnes večer došlo k nešťastnej udalosti v rodnom dome Dr. Martina Luthera Kinga, Jr., keď sa niekto pokúsil podpáliť tento historický majetok USA. Tento pokus bol našťastie neúspešný, a to len vďaka zásahu policajtov mimo služby a rýchlej reakcii orgánov činných v trestnom konaní. Ďakujeme všetkým, ktorých konanie prispelo k dolapeniu páchateľky."

Rodný dom Martina Luthera Kinga Jr. bol postavený v roku 1895. Jeho múry dýchajú históriou amerických dejín. Budúci obhajca ľudských práv, ktorý sa narodil v roku 1929, tu prežil prvých 12 rokov svojho života. Túto historickú pamiatku navštevujú kaťdoročne tisíce turistov z celého sveta. 

Viac o téme: PodpaľačstvoRodný domUSAGeorgiaAtlantaKrimiMartin Luther King Jr.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu