Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Roky ho zosmiešňoval, no karma prišla v krutej forme: Exprezident Klaus zápasí s následkami po ťažkom covide!

Klaus bojuje s ťažkými následkami po covide.
Klaus bojuje s ťažkými následkami po covide. (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer, Gettyimages.com)

PRAHA - V čase vrcholiacej pandémie sa nielen bežní ľudia, ale aj politici delili na dve kategórie. Tí, ktorí ochorenie v dôsledku koronavírusu popierali či zľahčovali, a tí, ktorí sa vo veľkých množstvách očkovali a vyvarovali sa akejkoľvek externej aktivite zo strachu z infikovania. Rovnaké to bolo aj pri politikoch a výnimkou nebol ani exprezident Českej republiky Václav Klaus, ktorý sa akoby karmicky teraz vyrovnáva s ťažkými následkami, pričom covid rozhodne nemá po prvýkrát.

archívne video

Petr Fiala po stretnutí s Ficom: Naším spoločným záujmom je, aby sme nemuseli mať kontroly na hraniciach (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Správu o tom, že Klaus prechádza ťažkým zdravotným obdobím priniesol portál iDnes.cz. Exprezident pritom nemá covid po prvý raz. Správy o tom, že sa infikoval sa už šírili v marci 2021, kedy malo toto ochorenie uňho našťastie len mierny priebeh. Zdá sa však, že teraz koronavírus útočil vo väčšej náloži a samotný expremiér Česka sa vo veľkom snaží, aby následky po tomto ochorení boli čo najmenšie.

Klaus pritom spochybňoval vážnosť ochorenia ako takého počas celej pandémie, pričom mal s ním osobnú skúsenosť.

Situácia si vyžiadala hospitalizáciu

S Klausom to podľa všetkého bolo natoľko vážne, že musel by hospitalizovaný na Ústrednej vojenskej nemocnici v Prahe. Dokonca zrušil účasť na zádušnej svätej omši za zosnulého Karla Schwarzenberga. "Pán prezident Klaus zaslal rodine zosnulého Karla Schwarzenberga svoju osobnú kondolenciu. Sobotnej zádušnej omše sa nezúčastní, pretože sa stále ešte zotavuje z covidu, s ktorým bol v posledných dňoch liečený na Infekčnej klinike pražskej Ústrednej vojenskej nemocnice," uviedol Petr Macinka z inštitútu Václava Klausa.

Klaus pritom opakovane aj v minulosti vystupoval na rôznych demonštráciách bez rúška. Tiež kritizoval protipandemické opatrenia vlády. Celé to zašlo až tak ďaleko, že od českej hygieny dostal 10-tisícovú pokutu za vystúpenie v októbri 2020 pred obecným domom, kde hovoril bez rúška niekoľko minút. Proti rozhodnutiu podal odvolanie. Nakoniec sa obrátil na ministerstvo zdravotníctva, ktoré pokutu síce nezrušilo, no znížilo ju o 2000 českých korún.

Viac o téme: OchorenieVáclav KlausKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu