Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Snehová apokalypsa v Taliansku: Sneh a ľad komplikuje dopravu aj v nižších polohách, padli rekordné čísla!

Snehová apokalypsa zasiahla severnú oblasť Talianska
Snehová apokalypsa zasiahla severnú oblasť Talianska (Zdroj: Brescia today, Wetteronline.de)

ASOTA - Včera zasiahlo sever Talianska intenzívne sneženie, ktoré skomplikovalo dopravu nielen v horských oblastiach. Problémy hlásila oblasť Brescie či Turína, kde sa sneženie postupne menilo na dážď, ktorý v niektorých miestach vo večerných hodinách primŕzal.

V horských oblastiach nasnežilo v priebehu niekoľkých hodín počas štvrtka 30. novembra viac ako 60 centimetrov snehu, v nižšie položenom meste Aosta severne od Turína to bolo cez 30 centimetrov. Sneženie pritom zasiahlo oblasti s výškou len 350 metrov nad morom, informovali talianske médiá.

Pellegrini si vie predstaviť možnosť voliť prezidenta v zahraničí z ambasád (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Na horských priesmykoch to bez snehových reťazí nešlo ani osobným autám, nieto nákladným. V doline Chiese neďaleko mestačka Roncone sa na bok prevrátilo aj vozidlo vojenskej polície. Pri nehode sa ľahko zranil 24-ročný príslušnik karabinierov.

Sneženie v horských oblastiach Talianska neustupuje ani dnes. V Alpách má miestami pokračovať aj v nasledujúcich dňoch. V nižších polohách sa očakáva skôr dážď, ktorý môže v noci namŕzať. Úrady upozorňujú vodičov na riziko šmyku a pripomínajú, že v horských oblastiach je od 15. novembra povinné cestovať s obutými zimnými pneumatikami a v prípade sneženia by mali byť vozidlá vybavené aj snehovými reťazami. Počas víkendu sa má na severe krajiny počasie umúdriť a výraznejšie zrážky už talianski meteorológia neočakávajú.

Viac o téme: TalianskoSnehové zrážkyRekordné čísla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu