Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Čo na to Putin? Obrovský výbuch na VIDEU: Ruský vrtuľník mal vyhodiť do vzduchu vlastný obrnený transportér

Video má zachytávať výbuch ruského obrneného vozidla.
Video má zachytávať výbuch ruského obrneného vozidla. (Zdroj: X)

KYJEV - Vladimir Putin na bojisku naďalej musí znášať dramatické straty vo vojne na Ukrajine. Kremeľskému vládcovi nedochádzajú len vojaci, dennodenne mu ničia aj tanky a inú vojenskú techniku. Teraz zrejme náhodou z vlastnej strany.

Vladimir Putin nemá v úmysle zastaviť svoju brutálnu agresívnu vojnu proti Ukrajine. Lenže aj on sa musí zmieriť s veľkými stratami na bojisku. Podľa ukrajinského ministerstva obrany vraj počas jedného dňa stratil takmer 1200 vojakov. Medzitým sa na sociálnych sieťach objavujú nové videá, ktoré ukazujú trpké neúspechy Putinových mužov. Teraz si však zrejme za jeden incident mohli sami.

Nové zábery z vojnovej zóny vraj ukazujú, ako ruský útočný vrtuľník Ka-52 vyhodil do vzduchu ruský obrnený transportér. Video, ktoré šíril okrem iného aj Twitter kanál „@wartranslated“, ukazuje zostrelenie obrneného transportéra v šírom poli. Podľa týchto informácií bol pravdepodobne na ceste s ďalšími vojenskými vozidlami v Novomichajlovskom regióne v Doneckej oblasti.

Ruský tank vyhodený do vzduchu ukrajinským pilotom?

Ako uvádza Newsweek, video pochádza z telegramového kanála s názvom „Russia No Context“. Uvádza dôvod náhodného zostrelenia: Ukrajinský pilot Alexej Voevoda, ktorý v minulosti dobrovoľne prešiel na ruskú stranu, náhle zmenil svoje rozhodnutie a začal útočiť na konvoj s vybavením ruských ozbrojených síl. V súčasnosti neexistujú žiadne oficiálne vyjadrenia k incidentu z Ukrajiny ani Ruska. Videá a informácie z vojnových oblastí treba vnímať opatrne, pretože ich v súčasnosti nemôže overiť žiadna nezávislá strana.

Viac o téme: RuskoUkrajinaObrnené vozidloVýbuch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu