Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nemecká polícia zadržala dvoch mužov podozrivých z prevádzania migrantov do Európskej únie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Rene Rossignaud)

BERLÍN - Nemecká polícia vo štvrtok pri raziách v spolkovej krajine Dolné Sasko zadržala dvoch mužov podozrivých z organizovaného prevádzačstva migrantov do EÚ.

archívne video

Policajné kontroly na hraničnom priechode s Maďarskom Slovenské Nové Mesto - Sátoraljaújhely (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Asi 260 policajtov prehľadalo osem nehnuteľností v Dolnom Sasku a ďalších šesť v Berlíne. Jedného z podozrivých, 23-ročného muža z Berlína, zadržali v meste Garbsen pri Hannoveri. Ďalší muž (40) bol na základe rakúskeho zatykača zadržaný v meste Lehrte.Obaja sú obvinení z prevádzania viac ako 200 migrantov, väčšinou Sýrčanov, do Európskej únie.

Nemecká polícia zadržala dvoch
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Steven Senne)

Nemecké úrady nezverejnili totožnosť zadržaných mužov, sú však súčasťou skupiny prevádzačov zloženej prevažne z Iračanov, ktorí údajne medzi augustom 2022 a júnom 2023 priviedli do EÚ najmenej 208 migrantov.Podozriví prevážali migrantov podľa DPA "v nevhodných vozidlách" bez odpočinku, prístupu k potravinám a v extrémnych horúčavách. Ich trasa viedla cez Maďarsko, Rakúsko, Českú republiku do Nemecka. Za prevoz jednej osoby údajne žiadali 4000 až 5000 eur.

Nemecko je cieľovou destináciou pre migrantov z celého sveta. Krajina však hlási takmer plné kapacity a spolková vláda je pod tlakom, aby obmedzila migráciu a urýchlila deportácie odmietnutých žiadateľov o azyl.Nemecká vláda nedávno zaviedla systematické kontroly na hraniciach s Poľskom, ČR a Švajčiarskom, aby zabránila príchodu nelegálnych migrantov.
 

Viac o téme: ZadržaniePrevádzačiPolícia MigrantiNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu