Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Silná búrka v Turecku prelomila loď na polovicu: Záchranári pátrajú po posádke, jedno telo už našli

Búrka na mori v Turecku
Búrka na mori v Turecku (Zdroj: repro foto Twitter/Andrej78069591)

ANKARA - Tureckí záchranári v pondelok vylovili telo jedného člena posádky nákladnej lode, ktorá sa v nedeľu potopila počas búrky v Čiernom mori. Ďalších jedenásť osôb je stále nezvestných, uviedli tureckí predstavitelia. Informuje o tom agentúra AP.

Plavidlo, ktoré bolo na ceste do tureckého prístavu Izmir, niekoľkokrát narazilo do vlnolamu predtým, ako sa potopilo v blízkosti tureckého pobrežia. Záchranná operácia naďalej prebieha, komplikuje ju však zlé počasie.

Silné búrky, ktoré v nedeľu zasiahli severozápad Turecka, spôsobili rozsiahle škody vrátane zničenia inej nákladnej lode, ktorá sa rozlomila na dve časti, keď ju päťmetrové vlny vyniesli na plytčinu. Turecké úrady museli tiež evakuovať väznicu v obci Eregli na čiernomorskom pobreží.

Minister spravodlivosti Yilmaz Tunc informoval, že v juhovýchodných provinciách Batman a Dijarbakir zahynuli dvaja ľudia, ktorých po prudkých dažďoch odniesla prívalová voda. V dôsledku záplav sa zranilo ďalších 50 ľudí. V susednom Bulharsku si víchrica, silný dážď a sneženie v nedeľu vyžiadali životy dvoch ľudí a v dôsledku zlého počasia boli narušené aj dodávky elektrickej energie. V čiernomorskom prístavnom meste Varna úrady vyhlásili aj výnimočný stav.

Viac o téme: LoďZáchranáriBúrkaPosádkaTurecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu