Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Škandál v prezidentskom paláci! Policajt našiel gram kokaínu: Špekuluje sa o synovi hlavy štátu, vinník unikol

V Bielom dome sa našiel kokaín. Zobraziť galériu (3)
V Bielom dome sa našiel kokaín. (Zdroj: Dept of Homeland Security)

WASHINGTON - Objavili sa fotografie kokaínu, ktorý bol nájdený minulé leto v Bielom dome. Tajná služba prípad vyšetrovala bez následného zatknutia podozrivého.

V skrinke je viditeľné malé vrecúško obsahujúce približne jeden gram bieleho prášku. Fotografie získal Daily Mail po podaní žiadosti o zákon o slobodnom prístupe k informáciám.

archívne video

Zuzana Čaputová po prílete z Poľska, kde sa stretla s Joeom Bidenom (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Tajná služba  uzavrela svoje vyšetrovanie len 11 dní po tom, čo kokaín objavil  agent v noci na nedeľu 2. júla, čo si vynútilo krátku evakuáciu predtým, ako sa podarilo identifikovať látku. Kokaín sa našiel neďaleko vchodu do Bieleho domu.

Agentúra uviedla, že nedokázala nájsť vinníka pre „nedostatok fyzických dôkazov“ po tom, ako forenzné testy FBI nedokázali na vrecku nájsť odtlačky prstov alebo dostatok DNA.

Škandál v prezidentskom paláci!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Dept of Homeland Security)

"Bez fyzických dôkazov nebude vyšetrovanie schopné vyčleniť záujemcov zo stoviek jednotlivcov, ktorí prešli vestibulom, kde bol kokaín objavený," uviedla tajná služba vo vyhlásení.

Zhruba 500 návštevníkov bolo považovaných za podozrivých, ale zástupcovia tajnej služby nikdy nezverejnili, či boli niektorí z nich vypočutí. Kokaín bol neskôr zničený.

Syn súčasného prezidenta USA Hunter Biden (53)
Zobraziť galériu (3)
Syn súčasného prezidenta USA Hunter Biden (53)  (Zdroj: SITA/AP/Susan Walsh)

Federálni vyšetrovatelia na súkromnom júlovom brífingu zákonodarcom Snemovne reprezentantov povedali, že nedokážu určiť, kto dal kokaín do skrinky pre nedostatok záberov v priestore, ktorý sa nachádza jedno poschodie pod oválnou pracovňou.

Prezident Biden a prvá dáma Jill Biden odišli z Bieleho domu dva dni pred objavením drogy, aby strávili predĺžený víkend v Camp Davide. Pár sprevádzal prvý syn Hunter Biden, ktorý sa priznal k závislosti od návykových látok.

Médiá konfrontovali tlačovú tajomníčku Bieleho domu Karine Jean-Pierre o vrecku kokaínu počas brífingu zo 7. júla a požiadali ju, aby vylúčila možnosť, že pochádza od člena Bidenovej rodiny. Ona na otázku priamo neodpovedala.

„Neboli tu. Boli v Camp Davide. Neboli tu v piatok, neboli tu v sobotu ani v nedeľu, neboli tu ani v pondelok. Vrátili sa v utorok. Takže položiť túto otázku je skutočne neuveriteľne nezodpovedné a nechám to tak,“ povedala tajomníčka.

Poradca pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan tiež zvážil túto záležitosť počas toho istého brífingu a naznačil, že stavební robotníci, ktorí pracovali na západnom krídle, mohli byť zodpovední za prepašovanie kokaínu do jednej z najbezpečnejších budov na svete.

V rámci júlového brífingu Kongresu tajná služba zverejnila, že marihuanu dvakrát zhabali návštevníkom Bieleho domu, ktorí sa pokúšali dostať cez kontrolné stanovištia – no nikoho nezatkli.

„Pri týchto incidentoch nebol nikto zatknutý, pretože hmotnosť skonfiškovanej marihuany nedosahovala zákonnú hranicu pre federálne obvinenia alebo trestné stíhanie za priestupok,” povedal predtým hovorca. Marihuanu zhabali policajti a zničili ju.
 

Viac o téme: Biely domKokaínHunter Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu