Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Prípadom vykoľajenia vozňov v Rusku sa zaoberajú vyšetrovatelia: Môže ísť o teroristický čin

Na snímke zamestnanci Ruskej železničnej spoločnosti pracujú pri vykoľajených vagónoch vlaku s nákladom v Riazanskej oblasti v Rusku. Zobraziť galériu (2)
Na snímke zamestnanci Ruskej železničnej spoločnosti pracujú pri vykoľajených vagónoch vlaku s nákladom v Riazanskej oblasti v Rusku. (Zdroj: SITA/Oficiálny telegramový kanál Moskovských železníc - pobočky spoločnosti Ruské železnice prostredníctvom AP)

MOSKVA - Prípadom vykoľajenia vozňov nákladného vlaku v Riazanskej oblasti sa začal zaoberať Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom), ktorý koná na základe podozrenia, že šlo o teroristický čin. V sobotu o tom informovala agentúra AFP.

Podľa orgánov činných v trestnom konaní došlo v sobotu ráno na železničnej trati v úseku Rybnoje - Post 204 k výbuchu improvizovaného výbušného zariadenia, v dôsledku čoho sa vykoľajilo 19 vozňov nákladného vlaku. Sledkom dodal, že 15 z nich bolo poškodených. Pri incidente utrpel ľahšie zranenia rušňovodič vlaku.

Archívne video: Zrážka vlaku s kamiónom na priecestí v Prešove

Zrážka vlaku s kamiónom na priecestí v Prešove (Zdroj: TASR/František Iván)

Vlak okrem iného prevážal aj hnojivo. V súvislosti s týmto nákladom spoločnosť Moskovské železnice ubezpečila verejnosť, že k ohrozeniu životného prostredia nedošlo. Dodala tiež, že premávka osobných a prímestských vlakov nebude incidentom ovplyvnená. Od začiatku ruskej vojenskej invázie na Ukrajinu došlo v Rusku už k mnohým sabotážam na železniciach.

Vykoľajené vozne
Zobraziť galériu (2)
Vykoľajené vozne  (Zdroj: SITA/Oficiálny telegramový kanál Moskovských železníc - pobočky spoločnosti Ruské železnice prostredníctvom AP)

Nezávislý ruský spravodajský web Agentstvo však v súvslosti s najnovším prípadom upozornil, že ide pravdepodobne o prvú sabotáž spojenú s vykoľajením vlaku na železnici, ktorá sa odohrala tak blízko Moskvy - Riazanská oblasť leží na juhu európskej časti Ruska, pričom len asi 200 kilometrov juhovýchodne od Moskvy. Predtým bola najbližším regiónom k Moskve, odkiaľ hlásili podozrivé vykoľajenie vlaku, Brianská oblasť.

Viac o téme: VlakVyšetrovanieTeroristický činRuskoVyšetrovací výbor Ruskej federácieSledkomVykoľajené vozneRiazanská oblasť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu