Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Talianski a americkí policajti zadržali pri spoločnom zásahu proti mafii 17 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM/WASHINGTON - V rámci spoločnej taliansko-americkej policajnej operácie proti mafii zadržali sedem ľudí v Taliansku a ďalších desať v Spojených štátov. Oznámila to v stredu talianska polícia, informuje TASR podľa správy agentúry Reuters.

K zadržaniu podozrivých prišlo po dvojročnom vyšetrovaní neslávne známeho newyorského klanu Gambinovcov a niektorých jeho sicílskych spolupracovníkov. Vyšetrovanie preukázalo "pevnosť existujúcich vzťahov" medzi newyorskými a sicílskymi mafiánmi a "americký záujem v organizačných záležitostiach" sicílskej zločineckej organizácie Cosa Nostra, uvádza talianska polícia vo vyhlásení.

Osoby zadržané v Taliansku sú podľa polície podozrivé z napojenia na mafiu a s tým súvisiacich zločinov. Zadržaní v Spojených štátov sú podozriví zo zločinného spolčovania, vydieračstva, podpaľačstva a iných zločinov. Gambinovci patria medzi päť smutne známych a dlhodobo pôsobiacich taliansko-amerických mafiánskych rodinných klanov v New Yorku. V minulosti boli jeho členovia obvinení z vrážd, úžerníctva či nezákonnej distribúcie drog.

Viac o téme: MafiaZásahPolícia USATaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu