Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Streľba v centre Bruselu! Z pohľadu na videozáznamy mrazí: O život prišli dvaja ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRUSEL - Dvaja ľudia prišli o život pri streľbe, ku ktorej došlo v pondelok vo večerných hodinách v centre belgickej metropoly Brusel, uviedla tamojšia polícia.

Belgické médiá zverejnili amatérske videozáznamy, na ktorých je vidieť muža, ako viackrát vystrelí z veľkej zbrane v blízkosti stanice. V prípade obetí má ísť podľa médií o dvoch občanov Švédska.Televízna stanica RTBF uviedla, že na záberoch natočených miestnym obyvateľom možno vidieť muža s fluorescenčnou oranžovou bundou a bielou prilbou so zbraňou v ruke, ako po streľbe nasadá na skúter a uniká preč.

K streľbe došlo pred večerným futbalovým zápasom Belgicka so Švédskom na štadióne Heysel, ktorý sa nachádza asi päť kilometrov od miesta streľby.Policajná hovorkyňa Ilse Vande Keereová uviedla, že polícia po príchode na miesto činu jeho bezprostredné okolie uzavrela, podrobnosti incidentu však nespresnila.K streľbe došlo v čase zvýšenej ostražitosti bezpečnostných zložiek v európskych krajinách v súvislosti s prebiehajúcou vojnou medzi Izraelom a Hamasom, konštatuje AP.

Viac o téme: StreľbaPolícia BruselBelgicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu