Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hrdinskí rodičia Itay a Hadar: Svoje bábätká ukryli pred Hamasom, nikdy ich nespoznajú! Obaja prišli o život

Rodičia stihli ukryť svoje deti, potom ich zabil Hamas.
Rodičia stihli ukryť svoje deti, potom ich zabil Hamas. (Zdroj: X/@galida12)

TEL AVIV - Mladý izraelský pár ukryl svoje 10-mesačné dvojčatá pred tým, ako militanti Hamasu vnikli do ich domu. Rodičia zomreli v boji s útočníkmi. O 12 hodín neskôr izraelskí vojaci deti našli a zachránili ich.

Itay a Hadar Berdichevsky ukryli svoje 10-mesačné dvojčatá pred útokom teroristov Hamasu na ich dom. Mali na to zrejme iba pár sekúnd. Vďaka ich duchaprítomnosti prežili. Rodičia bojovali proti útočníkom a boli zavraždení.

archívne video

Situácia v izraelskom Tel Aviv sa vyostruje: Video zachytáva trosky po útoku raketami (Zdroj: Diana Atzmon Weinberg)

Ako uviedol izraelský veľvyslanec v Kolumbii Gali Dagan, 30-ročný pár počul ozbrojených bojovníkov Hamasu, ktorí sa pokúšali vylomiť dvere. Zúfalí rodičia vzali svoje dve deti do úkrytu tesne pred tým, ako teroristi vtrhli do domu.

Rodičia „bojovali statočne“, no presile a krutosti ozbrojencov nedokázali uniknúť. Obidvoch zastrelili. Dvojičky našli a zachránili izraelskí vojaci o 12 hodín neskôr. „Sú to hrdinovia, ktorí urobili všetko čo mohli aby zachránili svoje deti,“ uviedol veľvyslanec. „Predstavte si tú hrôzu. Dvaja vydesení rodičia robia všetko pre to, aby zachránili svoje deti, ktoré sú teraz siroty. Nech je požehnaná pamiatka týchto hrdinov,“ dodal.

Podľa predbežnej bilancie prišlo v najnovšej eskalácii doteraz o život viac ako 1200 Izraelčanov vrátane najmenej 169 vojakov padlých v bojoch s palestínskymi militantmi. Izraelské médiá už informovali o desiatkach pohrebov obetí, ktoré sa v krajine uskutočnili.

 

Viac o téme: RodičiaDvojčatáútok IzraelHamas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu