Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Veľká demonštrácia vo Viedni: Do ulíc vyšli stovky podporovateľov Palestíny, polícia v pozore

Na demonštráciu dohliadali policajti.
Na demonštráciu dohliadali policajti. (Zdroj: profimedia.sk)

VIEDEŇ - V stredu večer sa na námestí Stephansplatz vo Viedni zišli stovky propalestínskych aktivistov. Zhromaždenie bolo v skutočnosti vopred zakázané z bezpečnostných dôvodov. Napriek tomu sa konali demonštrácie. Na viedenskom Ballhausplatz sa zároveň konala spomienková slávnosť za obete teroru Hamasu, na ktorej sa zúčastnilo 200 ľudí. V ten večer došlo podľa polície celkovo viac ako k 300 obvineniam.

Na mieste bol veľký kontingent dôstojníkov vrátane jednotiek z WEGA a psov. Krátko po tom, čo sa na námestí Stephansplatz zhromaždili stovky demonštrantov, zaznelo z reproduktorov vyhlásenie, že stretnutie bude prerušené. Napriek tomu zhromaždenie pokračovalo niekoľko hodín.

Ódor odsúdil útok na Izrael: S repatriáciami pomáha aj vládny špeciál (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Krátko po 22:00 bola demonštrácia úplne rozpustená. Zabránené bolo aj plánovanému presunu smerom na Ballhausplatz. Dovtedy sa nálada stále zhoršovala. Pozorovatelia hovorili o 300 až 500 účastníkoch. Polícia očakávala 200 až 250 vrátane sympatizantov Hamasu so sklonmi k násiliu.

Celkovo identifikovali 304 osôb. Jedna osoba bola obvinená podľa trestného zákona, 292 osôb podľa zhromažďovacieho zákona a jedenásť bolo políciou obvinených za iné správne delikty.

Viac o téme: DemonštráciaViedeňPalestínaHamas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu