Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

MIMORIADNA situácia v obci! Medveď roztrhal ovcu: Starosta varuje, pri nočných precházkach buďte ostražití

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PORUBA - Medveď hnedý strhol vo štvrtok (5. 10.) večer na dolnom konci obce Poruba (okres Prievidza) ovcu. Obec informovala Zásahový tím pre medveďa hnedého, ten spravil obhliadku a vykonal opatrenia. TASR o tom v piatok informovala manažérka pre komunikáciu Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR Kristína Bocková.

archívne video

Tatranské medvieďatá sa udomácňujú v košickej zoologickej záhrade (Zdroj: TASR/František Iván)

O udalosti, ku ktorej došlo na ulici Banát, informoval starosta Tomáš Tóth na sociálnej sieti. Obyvateľov v tejto súvislosti požiadal o mimoriadnu pozornosť a ostražitosť vo večerných hodinách pri prechádzaní obcou. Členovia zásahového tímu boli na mieste v piatok dopoludnia, vykonali obhliadku škody, ako aj stretnutie so starostom.

 

‼️📢 Mimoriadny oznam - medveď 🐻 Dnes cca o 20:00 hod. medveď strhol nášmu obyvateľovi ovcu z oplotenej záhrady v...

Posted by Ing. Tomáš Tóth, starosta obce Poruba on Thursday, October 5, 2023

"Keďže z obce Poruba boli v posledných týždňoch hlásené viaceré návštevy medveďa v intraviláne, cieľom obhliadky bola tiež analýza situácie a návrh efektívneho riešenia zabezpečenia bezpečnosti obyvateľov a ochrany ich majetku," priblížila Bocková. Zásahový tím ŠOP SR podľa nej inštaloval na vybraných miestach elektrické plašiče a bude situáciu monitorovať. "Hlavným dôvodom, prečo sa medvede k obci približujú, je však blízke kukuričné pole," podotkla. Ešte vlani v Porube medveď napadol staršieho muža, k udalosti došlo v blízkosti kaplnky. Muž vtedy utrpel poranenia ruky.

Viac o téme: MedveďPorubaZásahový tímPlašice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu