Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kamery v národnom parku mali monitorovať medvede: Zachytili niečo úplne iné... ľudia to videli v priamom prenose!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Instagram/goodnews_movement)

ALJAŠKA - Turistu, ktorý sa minulý týždeň stratil v národnom parku Katmai na Aljaške pre nepriaznivé poveternostné podmienky, sa podarilo zachrániť. Zachytili ho kamery, ktoré boli pôvodne nainštalované na monitorovanie medveďov.

Turista si všimol kameru a zastavil sa, aby vyhľadal pomoc od kohokoľvek, kto sledoval zábery. Záchranári sa ponáhľali na miesto po tom, čo Správu národného parku upozornili diváci v priamom prenose. Príbeh, ktorý zdieľa Goodnews Movement na Instagrame, nazhromaždil viac ako milión zhliadnutí a zhruba rovnaký počet pozitívnych reakcií.

"V národnom parku Katmai bol tento týždeň zachránený stratený turista vďaka webovým kamerám nastaveným na pozorovanie medveďov. Našťastie, priamy prenos sledovalo šesť ľudí a informovali o tom Správu národného parku," uviedli autori príspevku na Instagrame.

Ľudia strateného muža spozorovali v blízkosti kamery na Dumpling Mountain v južnom regióne Aljašky. Gestom palca smerom nadol signalizoval, že potrebuje pomoc. "Po upozornení Správy národného parku divákmi v priamom prenose ho odišla záchranárska posádka odprevadiť späť do civilizácie. Bol trochu podchladený, ale inak sa nezranil. Stratil sa, keď sa prehnali nepriaznivé poveternostné podmienky,“ informoval National Park News.

Kamery v národnom parku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Používateľov Instagramu príbeh úprimne dojal. „Toto je jeden z pozitívnych aspektov sociálnych médií. Sláva všetkým! Som rád, že je v poriadku,“ uviedol jeden z komentujúcich. „Aký potešujúci príbeh. Som rád, že je v poriadku! Ďakujem vám všetkým,“ uviedol ďalší. „Wow! Technológia je úžasná a zachránila mu život,“ dodal tretí.

Viac o téme: ZáchranaTuristaMedveďAljaška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu