Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zverský čin v Česku: Ukrajinec žene odpálil vo vagíne petardu, s ťažkými zraneniami skončila v nemocnici

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PLZEŇ - Česká polícia musí riešiť závažný trestný čin. V plzenskej nemocnici skončila dobitá a vážne zranená žena. Zranenia je spôsobila aj zábavná pyrotechnika. Zdravotníkom sa nepozdávala informácia, že napadnutá dostala iba ranu do brucha. 

Prípad sa odohral v sobotu v noci na ubytovni v Kožlanoch. Ukrajinec (35) tam brutálne napadol a dobil ženu, ktoá tiež nepochádza z Česka, ale z Moldavska. "Potom jej do prirodzenia zasunul pyrotechnickú petardu, ktorú následne tiež odpálil," píše stránka krimi-plzen.cz.

archívne video

Nebezpečného vodiča nezastavili zátarasy ani výstrely: Česká polícia predviedla zásah ako z Hollywoodskeho filmu (Zdroj: Facebook/ Policie České republiky)

Žena utrpela ťažké a život ohrozujúce zranenia. Samotný útočník potom ženu odviezol do Fakultnej nemocnice v Plzni. Tam sa snažil zmiasť zdravotníkov, keď tvrdil, že žena utrpela len ranu do brucha. Lekári však hneď odhalili, aká je pravda. 

Pre Ukrajinca si následne prišla polícia a umiestnila ho do cely. "V tejto chvíli môžeme iba potvrdiť, že v malej obci v Plzenskom kraji došlo k napadnutiu mladej ženy, keď si jej zranenie vyžiadalo hospitalizáciu v nemocnici. V súvislosti s týmto prípadom policajti zadržali jednu osobu. Vo veci teraz prebiehajú úkony trestného konania a kriminalisti preverujú všetky okolnosti prípadu," povedala pre web policajná hovorkyňa.

Zdravotníci sa k celému prípadu tiež nechceli veľmi vyjadrovať. "Stav pacientky je v súčasnosti veľmi vážny a viac sa k tomuto prípadu nebudeme vyjadrovať," povedala v pondelok dopoludnia pre tn.cz hovorkyňa Fakultnej nemocnice Plzeň Gabriela Levorová.

Viac o téme: PyrotechnikaČeskoZranenieCudzinecNapadnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu